Moppetur i Koh Tao

Idag har vi varit våghalsiga och hyrt en moped! Vi var båda väldigt nervösa i början av att köra i vänstertrafik samtidigt som den vanligaste dödsorsaken i Thailand bland turister just är mopedolyckor, men det är något vi verkligen inte ångrar. Vi körde runt utan att ha några planer på vart vi skulle ta vägen, alltså bara för att upptäcka. Det började med att vi hamnade på extremt branta vägar som vi inte vågade köra utför eftersom vi inte litade helt på bromsarna (haha). Vi förstår nu varför de kör med starkare motorer på mopederna här eftersom en vanlig EU-moped aldrig hade orkat de branta vägarna (125cc istället för 50cc). 
 
Efter att ha kört runt i ett tag så leddes vi till en riktigt fin strand som nästan var finare än den vi har 50m ifrån vår bungalow. Stämningen var där betydligt lugnare och mer fridfull. När vi var nöjda med mängden sol och bad åkte vi vidare för att hamna på ett lyxhotell som erbjöd utomstående en bra utsikt över ”Langyan”, en mini-ö som man åker till för att snorkla. För 100 baht per person (25 svenska kronor) fick vi inträde, varsin läsk samt tillgång till den ena utepoolen. 
 
 
 
 
 
 
 
 
P
Inga kommentarer till Moppetur i Koh Tao

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *