Dykcertifikat – check!

Efter 4 långa, intensiva och slitsamma dagar har vi avklarat den första nivån för dykcertifikat. Vi var inte helt förberedda på att få inlärning från kl 08 till 18 alla dagar… nu får vi i alla fall äntligen koppla av igen, vilket vi i skrivande stund gör framför hotellets pool.
 
Första utbildningsdagen bestod av filmtittande, andra av övningar i poolen där vi lärde oss allt om vår utrustning, olika åtgärder vid problem och att vara på djupt vatten. Det sistnämnda var min största tvekan till om jag faktiskt skulle klara av att ta dykcertifikat, eftersom jag tidigare aldrig lyckats ta mig djupare än ca 1,5m utan att få riktigt ont i öronen. Under tredje dagen gjorde vi vår första och andra dykning i havet och på 8 meters djup båda gångerna. Vi såg otroligt många fina fiskar men det som toppade allt var en riktigt stor sköldpadda. Efteråt åkte vi tillbaka för att göra ett slutprov för att kunna bli godkända. Vi var klara kl 20 och hade då inte hunnit äta middag samtidigt som vi behövde gå upp kl 05 morgonen därpå.
 
Dag 4 (idag) gjorde vi vårt tredje och fjärde dyk, vilka båda var på hela 18 meters djup! Tyvärr hann vi inte se så mycket under vattnet på grund av att det tog sin lilla tid för mina öron med tryckutjämningen samtidigt som luften förbrukas snabbare ju djupare man går. Det märkbara vi hann se var stora fiskströmmar och en rocka. Efter dykningarna åkte vi tillbaka för att fylla i några papper för att senare vara certifierade dykare på 18 meters djup.
 
Idag är första dagen utan klarblå himmel, vilket faktiskt är väldigt skönt då vi kunnat vila upp oss vid poolen. Emelie har till och med sovit ett tag. Vi börjar nu känna oss färdiga med Koh Tao och reser därför förmodligen vidare till grannön Koh Phangan imorgon som är en timmes båtfärd ifrån.
 
 
1 kommentar till Dykcertifikat – check!

Ett svar på ”Dykcertifikat – check!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *