Läkarbesök

Godmorgon!
Den senaste dagen har inte varit riktigt som vi tänkt oss, Emelie har haft väldigt ont i ena örat efter all dykning och vi beslutade oss att gå till doktorn för att kolla upp det. Det visade sig vara en öroninflammation och hon har nu fått antibiotika, en vecka utan att bada huvudet känns inte så passade på detta ställe.. :/ men bara det blir bättre så!
I natt vaknade Adam plötsligt och hade jätte ont han också, mitt i natten gick han då till doktorn som tyvärr var stängd så han fick traska tillbaka hem och ta smärtstillande för att försöka somna om. 
När vi väl somnat om så vaknar vi igen av ett hemskt ljud av katter som skriker extremt högt precis utanför vår bungalow. Har aldrig hört något liknande ljud men ingen av oss vågade gå ut och titta efter trots att skriken lät i ca 10 minuter.. sen somnade vi äntligen om igen till kl 7! Just nu sitter vi och äter frukost och kl 9.30 går båten till grannön Koh Phangan, sen blir det nog ett läkarbesök för Adams del.
Något som vi blivit väldigt positivt överraskade av här är hur bra sjukvård vi än så länge fått. Hela besöket på kliniken tog ca 30 minuter och vi behövde inte vänta mer än 10 minuter på att få träffa läkare. Emelie var först där på förmiddagen för att få örondroppar (likt Revaxör) för att lätta på öronvaxet. När vi sedan kom tillbaka för en andra ”kontroll” på eftermiddagen så fick hon antibiotika utskrivet samt en riktig öronrengöring. Hela besöket kostade 370 kr, vilket alltså inkluderade besök hos läkare  + två olika läkemedel. Billigt!

Frukost! Gröt med banan till Emelie och våffla till Adam

Gårdagens middag på The Gallary som typ är Koh Tao’s ”finaste” resturang, maten kostade kanske 150 svenska kr totalt.

2 kommentarer till Läkarbesök

2 svar på ”Läkarbesök”

    1. Tack! Det känns redan bättre för oss båda, förhoppningsvis är vi helt återställda i öronen till fredag då vi lämnar öarna och åker flyg till norra Thailand..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *