Dag 14

Hej! 
Lite allmänna tankar och upplevelser… Vi är glada att det finns wi-fi typ överallt, nästan alla boenden oavsett prisklass verkar ha internet. Även mitt på gatan är det bara att gå in på närmsta café/resturang och beställa en fruktshake för en tia och be om lösenordet till wi-fi. Detta har hjälpt oss många gånger när vi inte riktigt vet hur eller vart vi ska ta vägen. 
Alla thailändare (förutom en..) som vi mött under dessa två veckor har varit så trevliga och hjälpsamma. Ler du mot någon så får du alltid ett leende tillbaka, till skillnad från i Sverige. Folk kommer fram till en för att småprata och undrar om de kan hjälpa till med något. I början var vi väldigt skeptiska och trodde att de ville få ut något av att ”hjälpa” oss men än så länge har alla varit genuint snälla och nyfikna, även om vi självklart är försiktiga och på vår vakt.
Den enda personen som varit otrevlig var en amerikansk servitris på en resturang som blev förbannad för att vi hade eget vatten med oss och drack istället för att köpa av dem till maten hehe.. 🙂
Jag (Emelie) har även hunnit bli smyg-fotograferad redan andra dagen på resan. I Chumphon där det inte är så mycket turister körde en bil upp jämsides med oss, den stannade och vevade ner bilrutan och ut från fönstret sträcktes en hand med en mobil och en rejäl blixt haha, inte så värst diskret, antar att jag såg lite exotisk ut med mitt blonda hår och icke solbrända hud. Här vill de flesta vara ljusa i huden och många hudprodukter som bodylotion och liknande har en blekande effekt så vi soldyrkare får passa oss så man inte tar fel.

Här ligger vi förtillfället och filosoferar

Mangoshake, billigaste och faktiskt godaste hittills. 30 bath vilket inte ens är 10 kr.
Inga kommentarer till Dag 14

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *