Chiang Mai

Halloj!
Första heldagen i Chiang Mai som är Thailands näst största stad. Det känns absolut inte som en storstad tillskillnad från Bangkok, Chiang Mai har bara runt 140 tusen invånare. Hela resdagen igår flöt på jätte bra utan några större problem. Båtturen var lugn jämfört med sist då folk (inklusive oss) var extremt åksjuka och folk spydde vid sina säten.. ingen trevlig båttur. 
På flygplatsen skulle vi äta lunch och beställde en varsin pasta som såg god ut, personalen frågade om vi ville ha den ”spicy” och vi sa bestämt ”not spicy”. När vi fick maten så var det den minsta portionen någonsin och den gick inte att äta för den var så stark, allt i munnen verkligen brände. Adam som är modig sa till personalen att det inte gick att äta och efter en kvart kom de tillbaka med maten och det såg ut som de bara sköljt av pastan och inte ens lagat en ny måltid. Vi smakade men det var precis lika starkt som förut. Vi har ätit stark mat som knappt går att äta här tidigare men detta tog priset… Tyvärr hade vi redan betalat så vi gick bara därifrån och lämnade maten och beställde på ett nytt matställe. Tur att maten är så pass billig här iallafall!
Nu bor vi på ett hostel som ligger väldigt centralt, det ingår frukost och AC men det är delat badrum, 100 kr per natt betalar vi och är mycket nöjda med det 🙂
På kvällen när vi kom fram gick vi ut på deras söndags marknad som de har en gång i veckan. En jätte stor marknad där privatpersoner och små företag säljer. Vi köpte en massa god mat men tyvärr inte mer än så då vi inte har möjlighet att bära på det i månader.. annars fanns det mycket fint hantverk och liknande.

Emelies favorit, vårrullar 🙂

Kokos ”boll/kula” vi vet inte riktigt vad det är men det såg spännande ut..

Adam blev lycklig över sushin som bara kostade några kronor per bit.
2 kommentarer till Chiang Mai

2 svar på ”Chiang Mai”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *