Doi Inthanon

Idag har vi varit uppe på Thailands högsta berg Doi Inthanon, 2565 meter högt är det.

Dagen började med en god frukost på vårt hostel och sedan letade vi efter någon som kunde ta oss till berget. Vi hade tyvärr inte gjort någon tillräcklig research utan trodde att det låg precis i närheten. Efter två försök med olika taxibilar både via Uber och Grab (som är Sydostasiens mest använda ”Uber tjänst”) så gav vi nästan upp, ingen av chaufförerna ville köra oss då det är en heldagsutflykt ca 1,5 timmes bilfärd bort. Vår reception var jätte hjälpsam och ringde några samtal och fick tag på en chaufför som dessutom är guide just här. Han var vår privatchaufför hela dagen och körde runt oss till de olika sevärdheterna på berget 🙂 väldigt tacksamma var vi då vi inte riktigt förstått att det var så stort. Vi betalade 2500 bath vilket är runt 600 kr tillsammans.
Nu sitter vi i sängen tillbaka på vårt hostel och äter jordgubbar som vi köpte på berget, dom är väl skölda med köpevatten då Emelie blivit matförgiftad i Polen tidigare av just jordgubbar…. På vårt hotel finns gratis vatten, kaffe och snacks, mycket uppskattat 🙂 Strax ska vi bege oss ut igen och förmodligen ta en thaimassage, ännu billigare här, kostar inte ens 40 kr för en timme.

Nationalpark uppe på berget, detta område kallas ofta ”Thailands tak”

Vackert tempel och trädgård runt omkring

Införskaffat mig ett par typiska ”elefantbyxor” som alla här använder. Inte de snyggaste men super sköna och svala. Perfekt när man måste täcka knäna i tempel osv.

Dagens lunch blev ”steamed bun with pork”. Har aldrig sett tidigare men det var väldigt gott! Såg ut ungefär som en kroppkaka men var mycket godare, det vita runt kring smakade som en fluffig sötdeg

Chauffören var fotograf😉

Vi stannade till på ännu en marknad uppe på berget, där sålde bergsbyborna frukt och nötter

Fantastiskt fint vattenfall! Wachirathan heter det och betyder på svenska ”diamantbäckens vattenfall”

Vi klättrade upp nästan hela vägen till toppen men det var svårt att få till en bra bild där.

Mer frukt! Bilderna hamnar tyvärr inte i ordning. Vi köpte med oss både physsalis, jordgubbar och torkad frukt.

Vandrade även i djungeln, det var väldigt häftigt! Massvis med fina fåglar överallt
3 kommentarer till Doi Inthanon

3 svar på ”Doi Inthanon”

  1. Vilka fantastiska tempelbilder på det högsta berget, med alla vackra trädgårdar och jättehöga vattenfall som forsar ner som brudslöjor utför bergsklipporna. Jättefint att få se detta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *