Matlagningskurs i Chiang Mai

Idag har vi gjort något väldigt spännande, nämligen tagit en matlagningskurs! Det är en populär turistattraktion i Chiang Mai så vi gav det en chans.

Dagen började med att vi blev upplockade kl 09 för att åka till deras ställe och sätta igång med första rätten, vårrullar. Emelie gjorde friterade och jag färska (vilket vi inte hört talas om förr) och de blev supergoda. Det gick faktiskt fort, omkring 10 minuter tog hela processen. När de var färdigtillagade fick vi sätta oss och äta det som förrätt för att därefter tillsammans åka till en marknad och handla ingredienser till de andra rätterna. Väl på marknaden fick vi lära oss om många frukter som vi aldrig sett tidigare. Durian tex, är en frukt som smakar salt & vitlök och som bokstavligt talat stinker. Många butiker har till och med skyltar där de förbjuder denna frukt från att följa med in 😂.

Efter allt var inhandlat åkte vi tillbaka och fortsatte med matlagningen. Vi fick en liten curry-utbildning för att kunna bestämma oss för vilken typ av smak vi önskade. Valet föll på Panang curry för Adam och gul curry för Emelie. Till huvudrätt blev det kyckling, cashewnötter och sötsur sås för Adam och den traditionella maträtten Pad Thai för Emelie. Till efterrätt valde Adam något som heter ”Sticky rice with Mango”, vilket är en egen sorts ris som är klibbigt och som tillsammans med smak från en viss blomma och socker blir gudomligt gott. Detta kommer vi att äta många fler gånger på vår resa. Viktigt är att äta mango och sticky rice i samma tugga för bäst smakupplevelse :-). Emelie valde banankaka som också blev riktigt god.

 

Hela kursen gick på 900 baht, alltså 225 kr per person och höll på till 13.30. Vi är verkligen glada över att vi gav det här en chans. Hela upplevelsen var riktigt rolig och lärorik, vi skulle absolut inte tveka på att gå en liknande kurs i Vietnam.

 

 Vårrullar in the making
 
 Adams färska vårrullar, alltså utan fritering
 
Friterade vårrullar, mums
 
Detta var en riktigt god dryck. 100% passionsfrukt utan att ha pressats, smakade därmed likadant som om du skulle hälla i dig en passionsfrukt utan skal, väldigt slemmig och söt med andra ord =)
 
Köket. Det var riktigt coolt att använda gasspis, allt gick ju 10x snabbare än med vanlig spis. Hade vi haft det hemma så hade man ju tillagat en maträtt på 15 min
 
Här visar kocken hur man gör en banankaka
 
Eme in the making of Pad Thai
 
Adams kyckling med cashewnötsröra
 
Emes slutresultat! Gul curry-blandning till höger, Pad Thai till vänster
 
Banankakan, riktigt god och inte alls många ingredienser
 
Här gör Adam sticky rice som rörs om med lite kokosmjölk, salt och socker
 
Slutresultatet av den mycket uppskattade efterrätten sticky rice med mango
4 kommentarer till Matlagningskurs i Chiang Mai

4 svar på ”Matlagningskurs i Chiang Mai”

  1. Vad duktiga och ambitiösa ni är, verkligen jätteroligt att se bilderna från matlagningskursen! Ni får er ej rejäl vitamininjektion av alla härliga frukter och grönsaker. Kul att ni vill lära er så mycket om Thailändsk kultur och tradition!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *