Muay Thai

Hello alla läsare,
 
Kl 9.00 imorse befann vi oss på thaiboxningsklubben redo för fight.
 
Efter ca 10 minuter in på passet badade vi redan i svett.. Uppvärmningen var att hoppa hopprep och sen fick vi lära oss olika slag, knäkickar och sparkar. Det var bara vi där som var nybörjare så vi fick träna med alla andra men i vårt eget tempo såklart. Det var riktigt roligt och sjukt jobbigt! Ikväll skulle en kille från klubben fightas på en stor arena i närheten, de ville sälja biljetter till oss men tyvärr kände vi inte riktigt att vi orkade ikväll.
 
Det var väldigt imponerande människor som tränade på klubben, många västerlänningar som bodde här i Chiang Mai i några månader endast för att träna Muay Thai, de har 2-timmars träningspass morgon och eftermiddag. En kvinna från Storbritannien som berättade att hon hade gått ner 40 kilo på 7 månader genom deras träning. Vi mötte även vår första och enda svenska person i denna stad, en kvinna i 30 års åldern från Stockholm som varit här och tränat i 2 månader.
 
Efter passet traskade vi tillbaka till vårt hostel för en dusch och sedan ut igen för att fylla på med energi. Efter passet var vi båda så trötta hela eftermiddagen att vi gick hem och båda somnade mellan kl 17-19… Nu har vi precis varit ute igen och ätit på en indisk resturang. Vi har inte haft tillfälle tidigare att åka Tuktuk då vi varit så duktiga / snåla och gått överallt, tuktuk är ju annars väldigt känt här i Thailand. Det är som en trehjulig moped med säten och tak där bak. Sista kvällen här idag så bestämde vi oss för att ta en tuktuk hem även om det bara var ca 500 m, det var iallafall roligt att ha provat och vår förare dunkade hög musik under hela färden. Det värsta var att han satt och drack öl samtidigt som han körde ?
 
För tillfället sitter vi båda med ett glas vätskeersättning för att återhämta oss, vi har fått veta att det mesta vattnet som säljs här avjoniseras vilket gör att det knappt har några mineraler eller salter som vårt vanliga vatten i Sverige. Dessutom har de klor i allt kranvatten/duschvatten för att man ska bli blekare i huden.. Så sjukt, detta berättade en thailändsk guide till oss så vet inte till 100% om det är sant. 
Uppladdning med frukost, mums
Pigg och glad innan!
 
 Vi fick låna varsina såna här riktiga thaiboxningsshorts, de var väldigt sköna att träna i och man kände sig rätt cool ? (bild från Google)
 
Trött eme efter passet, här ser man även en glimt av shortsen
Indisk middag! Vitlöks naan brödet var gudomligt gott
Disco tuktuk
5 kommentarer till Muay Thai

5 svar på ”Muay Thai”

  1. Så genialiskt med inplastade bestick! Det borde även svenska restauranger ta efter. Så äckligt när alla gäster på en lunchrestaurang själva måste hämta sina bestick från ett bestickställ eller en besticklåda där alla andra varit och fingrat med sina otvättade händer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *