Tempel i Chiang Mai

Under våra 5 dagar i Chiang Mai som är känt för sina många tempel delar vi nu med oss av de vi tagit oss orken till att besöka. Ingen av oss är ju någon historie fanatiker så därför blev det korta besök och inte så värst långa. Riktigt mäktiga byggnader som vi ändå gärna hade haft på hemmaplan. 
 
 
I det här inlägget visas bilderna i omvänd ordning, därför ser ni ovan Wat Chedi Luang, det sista templet vi besökte och som vi inte gick in i på grund av att vi var för trötta i fötterna som gått 14 000 steg i flip-flops den dagen. Detta tempel är dock rankat #3 på TripAdvisor under saker att göra-kategorin I Chiang Mai. Hur som helst nöjer vi oss med att åtminstone ha sett det 🙂
 
Bjällror verkar finnas i varje tempel och är till för att man ska gå fram till en, slå på den tre gånger med en pinne och önska sig något. Här tror vi dock att de var tänkta som prydnad…
 
Inuti Viharn Lai Kham, ett mindre tempel som ingår i det kända Wat Phra Singh. Så vackert!
 
Den här byggnaden ligger precis jämte föregående bild och det verkar inte som att den har någon ingång.
 
Emelies försök att införa en ny modetrend! Nejdå, eftersom hon hade shorts på sig blev hon tvungen att använda sarongen för att täcka lår och knän. Förutom det så ska man även täcka axlar och urringning. Vissa tempel förbjuder till och med kvinnor helt och hållet från att besöka…
 
 
 
 
Huvudbyggnaden Viharn Luang i Wat Phra Singh
 
Inne i huvudbyggnaden. Munkarna satt så där, helt stilla. För att förtydliga så ser vi tre levande människor på bilden…
 
 
 
Här är ett random tempel som vi upptäckte när vi var ute och vandrade i vårt kvarter. Det finns bokstavligt talat hundratals liknande mindre tempel…
 
1 kommentar till Tempel i Chiang Mai

Ett svar på ”Tempel i Chiang Mai”

  1. Vilka vackra och maffiga tempel ni besökt och så annorlunda jämfört med svenska kyrkor! Kan tänka mig att det både är lugnt och svalt inne i templen och det kan ju vara skönt som kontrast till trafikkaos och stekhet sol.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *