Letat efter Ikea….

Hej!

Dag 2 i Hanoi och vi båda känner oss redan redo att åka vidare. Här är alldeles för kaos trafik, det är nästan jobbigt att vara ute… 
I förmiddags bestämde vi oss för att åka till Ikea (vår favvis…) för svensk mat och vi följde kartan men hittade ändå inte rätt. Efter ca en timmes letande så kom vi till ett litet hus med en Ikea skylt, detta var ju absolut inget riktigt Ikea som vi hade trott och som visades på bild när vi googlade. Detta var en liten butik i ett hus där de sålde diverse produkter från Ikea, exempelvis tillbehör till kök, badrum osv. Snacka om att vi blev besvikna över att vi lagt hela förmiddagen på det 😩
Sen tog vi oss vidare och eftermiddagen spenderades på ”Kvinnornas museum”, det var väldigt intressant och man fick veta mer om hur kvinnor lever och har levt i Vietnam, vilken roll de har i samhället, i familjen och allt möjligt. Där berättade dom också hur det fungerar med giftemål, att paret sedan bor tillsammans med mannens familj hela livet, precis som vår guide berättade igår.
På kvällen passade vi även på att gå på en ”Water puppet show” som är känt här i från, det var bland det lustigaste och konstigaste vi sett men det var en upplevelser, även om vi var nöjda med showen efter ca 5 minuter. 
Imorgonbitti åker vi på en 2 dagars utflykt till Halong Bukten, när man tittar på bilder från Google så ser det fantastiskt vackert ut så vi är taggade 🙂 Vi kommer övernatta på en båt så det är inte säkert att det finns wi-fi där. När vi är tillbaka från denna tur så tar vi oss vidare söder i Vietnam till Hoi An, förhoppningsvis får vi lite mer värme då, här är kallt och ganska grått, det har varit ca 20 grader och runt 16 på kvällarna, alldeles för kallt för oss, vi har blivit bortskämda med ständiga 30 plusgrader i Thailand 😉

Hoan Kiem lake, en liten sjö ungefär i storlek som Växjösjön. Här har vi strosat runt tillsammans med alla Vietnameser 🙂 Väldigt mysigt!

Så här går/cyklar många kvinnor och säljer diverse mat/produkter. I bakgrunden ser man en person med munskydd som typ hälften av alla här bär…

Finns så mycket fina blommor här som säljs! Så synd att man inte kan köpa med sig sådant.

Här sitter kvinnorna och säljer hela dagarna

Lagom lastade mopeder…..

Vore inte roligt om denna moped välte med alla apelsiner.. 🙂 det roliga är att dom kör runt så här som galningar, inte bara att de är lastade när de står stilla.

Vietnamesiskt kaffe som är känt! Smakade tyvärr inte alls gott.. Teet var godare

Till lunch åt vi Pho som är Vietnams nationalrätt, det är en nudelsoppa

Alla dessa ministolar som man knappt får plats på

Kvinnornas museum!

Här finns även mängder av baguetter, detta köpte vi från ett gatustånd för ca 4 kr. Det var gott men tyvärr en brinnande chilisås….

Water puppet show! Det var en orkester som spelade och sjöng samtidigt som det var olika dockor som åkte runt i vattnet

På ”Ikea”…

5 kommentarer till Letat efter Ikea….

5 svar på ”Letat efter Ikea….”

  1. Vilken fin gest att de bär munskydd av hänsyn till andra när de själva är sjuka . Det borde vi ta efter här i Sverige. Sjukfrånvaron på arbetsplatserna skulle minska drastiskt med den åtgärden.

  2. Jag har alltid undrat varför så många i Asien bär munskydd. Är det för den förorenade luften eller rädsla för sjukdomar?
    Ministolarna är väl anpassade efter de små asiaterna? De är ju bara hälften så stora som vi..typ. Beställer man kläder i asiatiska storlekar så är oftast XXL för litet för mig. Haha! :))

  3. Tänk att ni åker ända till Vietnam för att gå på Ikea och äta svensk mat 😉 Var det efter att ha smakat på Vietnamesisk mat under mat-turen? Water puppet showen verkar vara riktigt prillig 🙂 Vad mysigt det ser ut på utomhusbilden med de hängande lamporna i olika färger. Ser dock skräpigt ut på gatorna, inte alls så rent som hemma. Hoppas ni får fint väder på båt-turen och att ni inte blir sjösjuka 🙂 Är de lika dåliga på att passa tider i Vietnam som i Thailand?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *