Hoi An

Efter vår utflykt till Halong Bukten så var vi tillbaka i Hanoi vid kl 17, senare kl 21.30 gick vårt flyg till Danang/Hoi An. Eftersom vi inte hade något hotell eller någonstans att ta vägen efter utflykten så tog vi oss ganska direkt till flygplatsen och väntade där. Runt midnatt var vi sedan framme på hotellet i Hoi An och där däckade vi direkt, trötta efter den långa dagen.

Idag tog vi sovmorgon och sov till 9.30, andra gången det skett hittills, annars har vi faktiskt varit uppe innan 9 varje dag. Hotellet är jätte fint, vi bokade det enklaste rummet som kostar 250 kr per natt men hotellet erbjöd oss istället ett finare och större rum för samma pris. Känns hur lyxigt som helst och jätte skönt att kunna röra sig fritt i rummet och inte behöva gå in i varandra för det är så trångt 😝 Ett sånt här rum hade man inte fått i Sverige för under 1500 kr per natt.

Hotellet rekommenderade oss att hyra moppe och så fick det bli, det är 4 km in till ”gamla staden” där det är mysigt att vandra omkring osv så dit har vi åkt först vid lunch/eftermiddag och sedan åkte vi dit igen nu på kvällen och det var så fint när det var mörkt men fullt med turister! Mycket, mycket, mycket lugnare trafik här, i Hanoi hade vi aldrig någonsin velat köra moppe. Folk tutar dock här också hela tiden men det verkar främst vara när man ska köra om någon som de ”varnar” inför omkörningen. Att hyra moppe kostar här 50 kr per dygn.

Idag har vi varit iväg i fyra veckor och det känns som att tiden flyger iväg, vi har båda lite ångest över att tiden går så fort.. Tyvärr har vi haft otur med vädret, det har varit kallt i Hanoi och här har det regnat halva dagen och sedan varit mulet. Nu hoppas vi på sol och värme snart!

Utsikten över Anchient Town i Hoi An
 
I handen håller Eme en munkliknande sötsak, rätt gott… 
 
 

Haha, det kom en våg av cirka 15 cykeltaxis med lata kineser förbipasserande…
 
 
 
 
3 kommentarer till Hoi An

3 svar på ”Hoi An”

  1. Ni är förnuftiga som försöker undvika storstäder, inte nyttigt för varken kropp elr själ. Hoppas vistelsen i Ho Chi Minh-staden blir en bättre upplevelse än den ni hade i stökiga Hanoi.

  2. Har längtat efter uppdatering från er 🙂 Skönt att ni har kunnat sova ut nu och vilken tur ni hade som fick det bättre hotellrummet för samma pris. Skönt att trafiken är lugnare där ni är nu. Bra val att lämna Hanoi! Den gamla stan ser trevlig och genuin ut på dagen och fantastiskt mysig på kvällen med alla lampor i mörkret. Älskar de där fina lyktorna i olika färger. Sååå gulliga ni är på sista bilden 🙂 Håller tummarna för att ni ska få tur med vädret nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *