Monkey Mountain i Da Nang

Hej!
 
Dagens utflykt blev även idag på moppe, vi åkte ca 4 mil för att ta oss upp för ”monkey mountain” eller Son Tra som det heter på Vietnamesiska. Helt fantastisk utsikt överallt! Vi fick minsann även se fria apor som klättrade i träd, blev dock ingen bild.
 
 
 
 
 
En gigantisk staty som kallas Lady Buddha, den stod uppe på berget och syntes på jätte långt avstånd. Skulle tippa på att den är ungefär lika stor som frihetsgudinnan.
Något avsides från den underbara stranden i Danang hittade vi ett litet hak som endast hade två maträtter på menyn – kycklingnudlar eller fläsknudlar. Vi är båda överens om att detta var en av de godaste (om inte den godaste) måltiden vi ätit på vår resa hittills. Det kostade oss endast 12 kr / person och som om det inte vore nog med sjukt god och billig mat så bjöd ”restaurangen” på te, en full tallrik med miniägg och varsin klyfta av frukten pompelmus. Det sistnämnda har blivit en favorit och är riktigt gott som iskallt! De hade även två små jätte söta barn som var sååå nyfikna på oss och satt och smygtittade på oss när vi åt. Vi var så nöjda över deras service att de fick hela 10 kr i dricks (vår första och troligtvis enda dricks dessutom…) 
 
Lite hönor som springer runt på restaurangen 
Hittills ligger Danangs strand som #1 på vår strandlista. Tyvärr är denna bild inte i närheten av fint det är i verkligheten. På andra sidan är det höga byggnader och vi får en riktig Miami känsla av utsikten…
6 kommentarer till Monkey Mountain i Da Nang

6 svar på ”Monkey Mountain i Da Nang”

  1. På väg nerför den där branta asfalterade backen krävde då att mopedens bromsar verkligen fungerade, hu så hemskt annars!

  2. PS. Vad är pampelmus för frukt? Grapefrukt på franska heter pamplemousse. Tänkte om det hade någon koppling. Ds.

  3. Vilket paradis ni befinner er i nu – en sådan skillnad jämfört med Hanoi! Lady Buddha var riktigt mäktig – och så vackert kritvit mot den klarblå himlen. Man får verkligen svindel när man tittar på era selfies, måste ha varit jättehögt upp, typ 693 m öh. Förmodar att vandringen upp dit var ansträngande och utmanande i värmen. Häftigt att ni såg fria apor!

    1. Eller hur 🙂 ja det var nog så högt, när vi kollade med iPhonens kompass visade den att vi var ca 580 altitude… vi behövde faktiskt inte vandra någonting eftersom det var asfalterad väg som man kom fram med på moped, dock väldigt brant så det var stundvis läskigt =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *