En dag i öknen

Idag har vi varit på äventyr ute i Vietnams öken! Här i Mui Ne så finns det två olika stora områden med sanddyner, det ena är vita och det andra är röda sanddyner. Vi har varit iväg från 13.30 till och med kl 18. Det första vi besökte var de vita som även var de största. Här var det så stort att vi hyrde fyrhjuling för att åka runt bland de vackra sandhögarna. Med oss följde en vietnames som visade oss vart vi skulle köra och som efter 10 minuter tog över körandet vid en obehagligt brant backe och åkte galet snabbt igenom området. Adam åkte först och det såg så läskigt ut så Eme grät en skvätt och vägrade åka med ?. Tillsist gick hon med på det och det var sååå kul och häftigt! Lyckligtvis filmade Adam detta men ett videoklipp går tyvärr inte att publicera nu.

Det röda sanddyneområdet var mindre men hade bättre färg för fotografier. Här såg vi även solnedgången vilket var otroligt vackert.

Nu när klockan snart är 19 sitter vi på en restaurang och väntar på att få mat. Vi har även unnat oss varsin Coca Cola (som förvisso endast kostar 5 kr).

Hela våra kroppar och kläder är för närvarande sandiga och vi kan inte vänta på att få gå hem och duscha av oss… Tror vi kommer leva i sand resten av veckan.

 
Turen började med ett besök i ”Fairy stream”. Man vandrade i en liten bäck och runt omkring var det häftiga vyer och röda berg. Denna plats brukar kallas Vietnams Grand Canyon.
 
Sen kom plötsligt en flock med kossor och gick förbi 
 
Mitt i bäcken kunde man stanna för lite mat om man var sugen att sitta halvt i det skitiga vattnet….
 
Och skutsllgen ett litet vattenfall 🙂
 
Sedan bar det vidare till Fishing Village, hundratals små fiskebåtar.
 
Här i Vietnam har vi sett massa sånna här runda små båtar, dessa såg vi aldrig i Thailand. Och så klart har de sina typiska hattar på sig.
 
Här fanns allt man kan önska sig om man tycker om mat från havet…. Inget för Emelie ?
 
De vita sanddynerna som egentligen inte är speciellt vita just. Så häftigt!
 
Vår galna chaufför 
 
På väg upp med fyrhjulningen
 
Vidare till de röda 🙂
 
 
 
 
 
 
 
Det var inte svårt att få till fina bilder i en sån här häftig miljö. Dock var det fullt med folk så man fick vandra undan en bit om man ville få bilder utan alla andra turister.
 
I väntan på solnedgången, här var det fullt med folk. Vi valde att åka en busstur som vårt hotell ordnade, det kostade ca 20 kr per person och då var det transport till alla ställen.
 
4 kommentarer till En dag i öknen

4 svar på ”En dag i öknen”

  1. Häftigt att åka fyrhjuling i öknen! Det var modigt av dig, Emelie, att du till slut vågade åka med 🙂 Så vackert det är i den röda öknen, fantastiskt fina bilder. Hur satt ni när ni åkte med på fyrhjulingen? Ser bara ut att vara sittplats för föraren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *