En eftermiddag i Ho Chi Minh

Vi var tillbaka i stan från Cu Chi-turen redan kl 14 och blev avsläppta vid Ben Thanh Market, en stor marknad med massa hungriga säljare. Vi vandrade inte omkring i mer än max 20 minuter då vi fick nog och påmindes om hur tråkiga dessa marknader egentligen är, det är ju samma saker som säljs överallt – fejkkläder, väskor, sjalar och torkad frukt. Istället vandrade vi till Street Food Market som fanns runt hörnet med mat från alla världens hörn. Här åt Emelie tacos och Adam sushi. Kort därefter beställde vi en nutellapizza (pizzadeg + nutella) som Emelie är helt frälst i efter att hon upptäckt det för några år sedan i Italien, samt mango med sticky rice! Det är faktiskt första gången i Vietnam som vi äntligen hittat ett ställe som säljer det, tyvärr var det inte alls lika gott som thailändarnas.

Vi inser senare att vi inte vill något hellre än att åka tillbaka till boendet och vila resten av dagen. Storstäder slukar verkligen upp ens energi så fort när man inte är van med all hets. Det får oss även att börja tröttna på det här landet så det är bra att vi åker vidare redan imorgon.

 

 

 
 
 
 
 
 
Typiska familjehus, väldigt höga med 3-4 våningar men små på bredden. Här bor en familj/släkt med varsin generation på varje våningsplan.
 
En vanlig syn här – nästan alla barn skjutsas utan hjälm och många åker tre på en moped.
 
 
1 kommentar till En eftermiddag i Ho Chi Minh

Ett svar på ”En eftermiddag i Ho Chi Minh”

  1. Vilket bra initiativ att skippa krimmel-krams marknaden för att istället gå till matmarknaden. Förstår er verkligen vad gäller stökiga storstäder – man vill bara komma därifrån så fort som möjligt.
    Så många olika obekanta kaffesorter de har på en av bilderna – undrar just vad Halal-kaffe är?
    Så hemskt att barnen skjutsas på moped/motorcykel utan hjälm. Inget vidare ansvarstänk där inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *