Sista dagen i Vietnam

Imorgon lämnar vi Vietnam och beger oss mot nya äventyr, vi har helt ändrat vår resplan så håll er uppdaterade ? Nu är även hemresan bokad den 25/4 så vi kommer hem lagom på Mikaelas födelsedag!

Det ska bli skönt att lämna Vietnam och vi känner oss rätt färdiga med landet.
Norra/central Vietnam bjöd på kyla men trevlig lokalbefolkning, i södra Vietnam har det varit runt 30 grader varje dag men desto otrevligare och nonchalanta Vietnameser. Folk har skrattat åt oss, stirrat, inte kunnat prata engelska alls och mest verkat tycka att livet är jobbigt. På våra boenden har vi dock haft tur med personalen och de flesta har varit trevliga. Vårt nuvarande hotell har fantastisk personal som kallar oss ”sir” och ”Madame” i varje mening 🙂
I förrgår lämnade vi även in kläder på tvätt och fick tillbaka det igår, dock saknades alla våra strumpor, en T-shirt och ett par trosor. Snacka om att vi blev förbannade då vi inte hade några strumpor kvar på resan annars och vi var inte sugna på att köpa nya… Efter lite hjälp av vårt hotell så ringde de och pratade med tvättstället och sedan fick vi gå dit och som tur var fanns allt kvar och vi kunde peka ut våra kläder bland deras rena tvätt. De verkade inte ha någon koll alls på vem kläderna tillhörde som de tvättade.
För ca en vecka sedan blev vi även fotograferade tillsammans med en hel familj, det började med att en vietnamesisk familj gick förbi oss och log och viskade, de vände sedan och ställde sig jämte oss och de andra tog kort, sedan kom en efter en från familjen och ställde sig och ville ha en bild. Efteråt tackade de och gick därifrån. Det var en väldigt märklig situation, de frågade inte om lov över att få ta bild med oss utan de bara gick fram, bilderna finns säkert på någon Vietnames Facebook…. ?
Vi hörs när vi anlänt på nästa destination!?

Vårt internet är fortfarande för långsamt för att kunna ladda upp fler bilder…
3 kommentarer till Sista dagen i Vietnam

3 svar på ”Sista dagen i Vietnam”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *