Singapore

Wohooo! Efter en lång resdag har vi äntligen landat i Singapore(!) och på vårt hostel. För bara några dagar sedan när Adam höll på att planera inför den tänkta destinationen efter Vietnam, det vill säga Kambodja, började vi inse hur ogärna vi egentligen ville resa dit. Vi spanade därför efter alternativ och Singapore blev plötsligt ett perfekt stopp. Här är infrastrukturen bra mycket bättre än alla närliggande länder; det är fräscht och standarden är som i Sverige. Tyvärr följer även priserna med, tex kostade taxiresan från flygplatsen till boendet på 10km hela 77 SEK. Stora vattenflaskor på 1,5L kostar 9 kr och endast 2-4 kr i Vietnam & Thailand. 
 
Lite komiskt är att vi under vår resa har påmint oss själva med att vi haft sån tur med allt, att vi aldrig har råkat ut för några hemskheter. Bara för det så ska det ta stopp idag. Flyget från Phu Quoc till Ho Chi Minh där vi behövde mellanlanda och hoppa på det anslutande flyget till Singapore var försenat med 1h, vilket gjorde att vi var helt säkra på att vi skulle missa flighten som skulle avgå bara 15 minuter efter att vårt plan anlänt till flygplatsen. Väl när vi kommit ut ur planet bemöttes vi av personal från flygbolaget som höll upp en skylt som textade Singapore och hoppet om att hinna med det anslutande flyget återkom. Det var endast vi som skulle med planet så den anställde sprang med oss igenom hela flygplatsen (inrikes och utrikesterminalerna är dessutom i två olika byggnader) och väl när vi skulle förbi en passkontrollant så blev vi stoppade eftersom vi enligt honom stannat för länge i landet. Turistvisumet för Vietnam gäller i 15 dagar och vi har stannat där i totalt 20, men vi har ett förlängt visum till 30 dagar så vi uppvisade det och blev efter några panikfyllda minuter vidaresläppta. Vi lämnade våra väskor direkt till personalen vid incheckningen som skulle ta hand om dem och vi sprang vidare mot flyget. Tack och lov fick vi åka med planet som skulle åkt 16.20 men som pga oss fick lämna 16.40. Lyckan vi bar på går nog inte att beskriva… hur som helst, väl framme i Singapore kl 19.30 så hittar vi inte våra väskor, varken på bandet eller på upphittat gods. Vi tar kontakt med ”Lost & Found” avdelningen, ger ett långt förklarande och de tar slutligen kontakt med flygbolaget och får till svar att våra väskor kommer att anlända med nästa plan klockan 23 och lämnas på vårt hostel mellan 02-04. Kul! I den här värmen är det dessutom nästan omöjligt att somna utan att ha duschat eftersom man känner sig så klibbig. När vi anlänt på boendet inser vi att receptionen är stängd mellan 23-07 och våra väskor kan därför inte levereras till dem som det var tänkt. Vi ber boendet ringa flygplatsen och till slut kommer vi överens om att de ringer till oss istället för hotellet för att lämna väskorna någon gång under natten. 
 
Efter att vi var klara med anmälan på flygplatsen åkte vi raka vägen till IKEA som vi längtat så mycket efter att få besöka. Vi gick igenom hela butiken, åt köttbullar med potatismos och köpte på oss en hel del svenskt godis som nästan varit det allra jobbigaste att vara utan på resan, haha! De stängde inte förrän 23 så det var perfekt att åka förbi innan boendet. 
 
Nu hoppas vi innerligt på att våra väskor dyker upp under natten.Vi är riktigt taggade på saker vi ska hitta på i detta lilla land under tre heldagar, fortsättning följer…
 
 
Stolt smålänning 😉 Så roligt att alla skyltar och namn på möbler och produkter i butiken har svenska namn. Det står även ”Hej” och ”Hejdå” vid ingångarna.
Mums!! Så klart att det blev standard köttbullar med mos, här fanns dock även asiatiska måltider och köttbullar som är halal slaktat.
Vilade lite i Ikeas sängar och drömde oss hem till vår underbara Ikea säng hemma😂
Emelie har tidigare sagt att hon skulle kunna betala 200 kr för en påse ostbågar så lyckan var total när det fanns här! Dyrare än i Sverige men det är det värt. Även Maraboun var efterlängtad! Vi handlade gotte för nästan 200 kr vilket har varit vad typ 4 måltider för oss kostat tillsammans i tidigare länder 😳
 
5 kommentarer till Singapore

5 svar på ”Singapore”

  1. Hahaha!!! Ni är ju för roliga! 😄 Längtar så efter Ikea. Lite komiskt ändå att ni åker så långt för att få gå på Ikea. 😂 Eller snarare fortfarande vill ha det "svenskt" fastän ni är så långt hemifrån.
    Det lär ju kännas lite konstigt för er sen att komma hem till det gamla vanliga igen.

  2. Ni hade verkligen flyt vad gäller flygresorna, så skönt! Tänk att de väntade på er och att ni blev lotsade från det ena planet till det andra. Så hemskt om ni hade missat att förlänga visumet, vilken tur att ni hade tänkt på det! Förstår att ni fick panik. Inte så konstigt egentligen att era väskor inte hann komma med på ert flygplan, ni hann ju knappt komma med själva. De kommer säkert fram under natten, håller tummarna för det. Synd bara att det kommer störa er nattsömn nu när ni behöver vila ut efter den här långa dagen med allt kaos och resande. Ni var iaf väldigt duktiga på att kommunicera med personalen för att försöka reda ut situationen 🙂 Så lyckliga ni båda ser ut att vara på bilderna från Ikea! Men vad dyrt det var med gottet!

    1. Ja helt rätt, vi hade faktiskt väldigt mycket tur 🙂 lyckligtvis fick vi våra väskor inatt 03.05, vi blev uppringda och fick gå ut ur byggnaden för att ta emot bagaget. Godiset var helt klart värt de dyra pengarna, ärligt talat 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *