Universal Studios

Hej!

I natt kl 3 vaknade vi av att Adams mobil ringde, äntligen var det flygplatsens personal som bad oss gå ut på gatan och möta upp dem och få vårt bagage. Vi flög upp ur sängen och tog tacksamt emot väskorna, verkligen så skönt att ha fått tillbaka dem, det var lite läskigt att vara utan väskorna eftersom vi typ lever i dem….

Idag har vi spenderat hela dagen på Universal Studios vilket är en nöjespark inriktad på olika filmteman. Super roligt och väldigt fin park! En vanlig entrébiljett kostade ca 300 kr men vi la till 200 kr ytterligare så fick vi ett ”expresspass” på varje attraktion, alltså att man får gå före alla i kön. Det var verkligen värt då de flesta attraktioner hade mellan 20-60 minuters kö. Vädret idag har varit konstigt, både stekande sol och ösregn, nästan åska i luften. Längesen vi upplevde sånt regn men det var ganska skönt faktiskt 🙂

Efter besöket på Universal Studios (som ligger på en konstgjord ö) så åkte vi linbana runt ön, det är en väldigt populär turistattraktion och väldigt fin utsikt. Senare begav vi oss till ett shoppingcenter och gick runt i affärer hela kvällen. Äntligen fanns det riktiga affärer som vi gillar och inte bara massa asiatiska märken. Dock blev det inte mycket handlat eftersom det ska få plats i våra ryggsäckar…

Hittills ger vi Singapore många timmar upp!! Renligheten är bättre än i Sverige, mycket är ”high-tech” och skönt att folk har engelska som ett av sina modersmål. Imorgon ska vi fortsätta vår stadsvandring och även besöka Gardens by the Bay.

 
Det var många 4D filmer och attraktioner.
 
Vi åt god indiskmat, sjukt stark dock men stora portioner och variation från pommes och hamburgare som annars brukar finnas på sånna här ställen. 
 
En av ”världarna” de hade byggt upp. Det fanns även Madagaskar, Sci-Fi, Hollywood, New York och ett sagoområde. 

 
 
 
 
Linbanan
 
 Väldigt vacker strand!
 

Sjukt fräscha och smidiga tunnelbanor, tågen är bakom en glasvägg med dörrar som man går igenom för att stiga på. Bättre säkerhet än vanligt då man inte kan trilla/gå ner på spåret.
 
 
 Själva ön där parken ligger heter Sentosa island, här finns massa nöjesaktiviteter såsom Madame Toussade, akvarium med mera.
8 kommentarer till Universal Studios

8 svar på ”Universal Studios”

  1. Den linbanan åkte jag och Jörgen 1993.
    Jätteroligt att få följa med på er resa.
    Ska bli spännande att få höra mer när ni kommer hem.
    Ta väl hand om er!
    Kram från Erika med familj

  2. Tur för er att IKEA finns över hela världen med svensk mat. När ni kommer hem ska vi berätta för er varför det är så stor skillnad på befolkningen i nord o syd Vietnam. De har varit koloni under Frankrike och sen invaderats och bombats av USA. I deras kamp mot kommunismens spridning på 60-70 talen utplånade de nästan hela Vietnam fram till 1975. Det känns skönt att de lyckades överleva och återhämtat sig lite.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *