Boracay

God middag!

Nu har vi anlänt till Boracay, Filippinernas största turistö. Här är det smockat med folk på strandpromenaden men förvånandsvärt tomt på själva stranden vilket är skönt. Det skönaste med att vara här är nästan att slippa alla galande tuppar som finns ÖVERALLT annars i Filippinerna, man blir galen av att vakna flera gånger per natt av dem. Vi funderade länge över varför det finns så många tuppar samt att vi sett flera som åker moppe och håller i en tupp samtidigt men nu har vi fått veta att de har tuppfäktning… De låter två tuppar fightas tills en av dem dör och då tillagar de den och äter, hemskt tycker vi :/ 
Här har vi även äntligen hittat god torkad mango som vi var beroende av i Thailand, så gott! För övrigt är det rätt dyrt här på ön, billigt jämfört med Sverige så klart men vi som är snåla och försöker leva så billigt som möjligt så svider det lite i plånkan. 
Idag är det lite molnigt så vi hänger på altanen till vår mysiga bungalow, här har vi en egen hängmatta och bungalown ligger i en jätte mysig trädgård ca 3 minuter från stranden, 200 kr per natt betalar vi.
Imorgon har vi bokat in oss på Island hopping, vi kommer då besöka 4 olika små öar runt omkring här, det kommer bli kul!

Från vårt förra hotell där vi stannade 1 natt, här fanns det pool😄

När vi åkte ca 1 timme i en lokalbuss (bara vi som var turister) så visades plötsligt en film med svensk undertext?! Snacka om att vi blev förvånade 😂 Själva talet på filmen var på engelska men texten på svenska…

Boracay ifrån luften ✈️

När vi kom fram igår började det redan bli mörkt, stranden är ca 4 km lång och har för något år sedan blivit utsedd till den finaste i världen! Vi tycker dock att vi sett finare stränder under resans gång🙂

Mysigt på kvällen då det är fullt med resturangen och uteserveringar längs hela stranden

Imorse åt vi den dyraste frukosten hittils, Emelie beställde en ”smoothiebowl” som kostade ca 40 kr😢

På vår altan😍

Nu sitter vi och ska äta billiga nudlar till lunch för att kompensera frukosten lite😜 Ägaren på hotellet kom förbi och bjöd oss på melon❤❤
Inga kommentarer till Boracay

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *