Island hopping i Boracay

Hej på er! 
Vår andra dag i Boracay har spenderats på en båttur (Island hopping) för att upptäcka stränder och öar i närheten. Eftersom vi inte hittade några företag på Tripadvisor som erbjöd detta fick det bli att haka på någon försäljares erbjudande på gatan, vilket såklart resulterade i rena turistfällan. Enligt försäljaren skulle det ingå fyra olika destinationer, tre för strand/bad och en för snorkling. Istället blev det såhär: 
1. Förbipasserande av en klippa…
2. Snorkling mitt ute i havet och ingenting att se förutom korallrev. 
3. Lunch på en sjaskig ö.
4. En fin strand som var full av båtar och endast en mini-yta där badande var tillåtet.
Snacka om att vara besvikna haha! Som tur är kostade turen oss inte mer än 1280 pesos tillsammans (225 kr) och för det fick vi faktiskt en förvånansvärt god buffélunch. Vädret har hittills varit molnigt, inatt regnade och blåste det så mycket att vi var övertygade om att båtfärden skulle behöva avbokas. Det återstår att se hur länge vi väljer att stanna här, troligtvis inte längre än fyra nätter. I våra preliminära planeringar hade vi tänkt oss att vara här i minst sju, men vi tycker att det finns lite för lite att göra här samtidigt som vi nu inte riktigt vill nöja oss med smutsigt havsvatten när vi på våra senaste destinationer haft kristallklart. 
GoPro kameran visade sig vara urladdad när vi ute på havet skulle börja fotografera så dessvärre har vi inga bilder ifrån det. Istället bjuder vi på härliga matbilder. 😀

😂

Vi har hittat den godaste restaurangen i Sydostasien! Här ser ni en sandwich med bacon, ost och mango. Till det serverades tomatsoppa och någon slags sötpotatis. Gudomligt gott med mango i maten!

Nutellapannkaka, rejält fluffig och extremt god. Detta är hälften av pannkakans egentliga storlek (den normalstora är till för att delas på fyra personer).

Varje kväll står det filippineser som bygger sandslott likt det på bilden. De placerar sedan ljuslyktor lite här och var i slottet. Självklart står de redo vid slottet för att inte låta någon ta bild, utan istället bli fotograferade tillsammans med det för en kostnad…

Dagens frukost till Emelie – chiapudding med mango

Vi var inte säkra på om vi skulle bli tillräckligt mätta av chiapudding och bröd så vi beställde pannkakor igen, denna gång med sirap istället för nutella. Vi blev proppmätta efter att ha ätit upp halva och fick tyvärr lämna kvar resten 😂

Dagens frukost till Adam – brödkorg med pålägg som smör, mango- och apelsinmarmelad
1 kommentar till Island hopping i Boracay

Ett svar på ”Island hopping i Boracay”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *