Utsiktstorn i Boracay

Nu är vi inne på den femte och näst sista dagen i turistiga Boracay. I skrivande stund ligger vi på stranden och solar, det är sjukt varmt och vi har nog inte svettats såhär mycket på hela resan hittills 😂. Det har varit mulet fram till lunchtid så då passade vi på att besöka det berg som finns här och som har ett utsiktstorn med 360 graders vy. Efter en 15 minuters tricycle-resa och köpta inträdesbiljetter till utsiktstornet för 440 peso (78 SEK) kände vi oss något besvikna, men det var i alla fall ett tidsfördriv. Efter några minuters tittande ut mot vyerna vandrade vi tillbaka mot stan och ett shoppingcenter (fåtal snabbmatsställen och souveniraffärer) för att sedan åka tillbaka till vårt boende och stranden. Vi köpte med oss en vietnamesisk iskaffe som vi saknat och som helt klart är den absolut godaste kaffesorten, tveka inte att slå till om ni får syn på det!

Imorgon är alltså sista dagen i Boracay och vi planerar att besöka stranden Diniwid Beach några kilometer bort om vädret tillåter. Vi har dessutom köpt en vattentät väska som vi spanat länge på för endast 44 SEK, väldigt underlättande att ta med på alla båtturer eftersom vi varje gång riskerat att få vår andra väska blöt.

Avslutningsvis kan det väl vara värt att tillägga att vi ännu en gång fått besök av kackerlackor på vårt boende. Efter att vi upptäckt dem igår kväll var vi båda riktigt vettskrämda och vågade knappt sova. Vi övervägde till och med att köpa en sprayburk med ”anti cockroach” omslag, men vi hoppas att vår värd tillhandahåller något liknade som vi kan få låna under våra sista nätter…

 
Drömmen för de asiatiska turisterna att kunna posera bakom detta hjärta. Seriöst.
 
Utsikten från Mount Luho
 
På väg ner från berget gick vi längs en gata med denna vackra utsikt ner mot en annan strand, ännu finare i verkligheten! 
 
Solnedgången på kvällen bara 100m utanför vårt boende
 
En repris men i mörker istället för dagsljus =)
 
Ojojoj så många myggbett Emelie har fått, stackaren 😂. Vi kunde räkna hennes myggbett på benen till 37 st! Detta trots att vi sprayar oss med myggmedel som vi misstänker inte fungerar… Adam har förskonats med ett fåtal så det är uppenbarligen gott blod Emelie har att erbjuda. Vi sover även med myggnät runt hela sängen. 
4 kommentarer till Utsiktstorn i Boracay

4 svar på ”Utsiktstorn i Boracay”

  1. Fy vad jobbigt med så många myggbett!

    Hahaha! Älskar fortfarande såna där bilder med palmer och solnedgångar 🙂 Så ni får gärna publicera fler sådana!

  2. Usch för myggbett! Minns när jag och mamma var i Grekland. Jag fick seriöst så många som 200-300 myggbett. Såg inte klok ut. Jag var totalt sönderbiten. Hon fick inte ett enda!! Mygg föredrar ju sött blod.

    En annan grej, den där bilden på solnedgången och palmerna är något Susanna kunde haft som affisch på väggen på 80-90-talet. 😆 Jag tänker alltid på henne när jag ser sådana bilder. 😂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *