Egen frukost

Vår tredje och sista dag i Puerto Princesa har tillägnats åt olika besök på populära ställen i staden. Bland annat har vi varit på Baker’s Hill, ett populärt konditori som tyvärr hade tomt på bakelser när vi anlände redan kl 10 på förmiddagen. Det enda som fanns kvar på hyllorna var lustiga och inte så goda brödsötsaker. Vi var på Mitra’s Ranch, ett ställe som erbjuder fin utsikt över ett stort område och havet vid horisonten. Därefter tog vi oss till en krokodilfarm där vi fick se allt ifrån bebiskrokodiler till varianter på ca 7-8 meter långa. Samtliga destinationer var ganska tråkiga och inget vi direkt skulle rekommendera andra resenärer till den här staden. Men det var antingen en kostnadsfri stadstur eller Honda Bay (båttur med Island hopping) för 230 SEK var som vi valde mellan och eftersom vi försöker leva så billigt som möjligt just nu fick det bli gratisalternativet.
Vi har faktiskt till och med kommit på den briljanta idén att fixa egen frukost! När vi shoppade efter förnödenheter häromdagen i en supermarket så fick vi syn på en nyhet; laktosfri mjölk från Arla i Tyskland, perfekt för Adam. Eftersom det bara fanns med 3,5% fetthalt köpte Emelie soyamjölk till sig själv och så köpte vi ett paket flingor från Fitnesse (som även finns i svenska butiker). Här i Filippinerna är det svårt att få tag på hotellerbjudanden med inkluderad frukost samtidigt som just frukost är en dyr måltid som ofta kostar mer än en lunch eller middag. På vårt hotell var det billigaste frukostmålet ägg med ljust bröd för 38 SEK (210 pesos) medan vi idag endast betalade 11 SEK (60 pesos) för dagens lunch. På vårt nästa boende ingår dock frukost för ovanlighetens skull så vi sparar våra flingor till boendet därefter och dricker upp den bestående mjölken och håller tummarna för att vi hittar laktosfri eller kokosmjölk igen. Det är inte det lättaste för Adam att varken tåla soya eller mjölk i dessa länder…

Bakers Hill

En filippinsk familj som förvånande nog ville ta kort tillsammans med Adam och inte med Emelie?! Vi har hört att många vill fota oss västerlänningar på grund av våra stora näsor 😂 Lite komiskt att Adam är typ trippelt så stor som tjejen jämte

På krokodilfarmen, här fanns bebiskeokodiler, ca 10-20 st i samma bur :/

En gigantiskt! Hit hade man inte velat ramla ner

Sen hade de även ett bord med pytonormar som man kunde fotas med, det ville vi icke… de hade även en bebiskrokodil liggandes på ett bord med tejpad mun och ALLA turister fotades gladeligen med den😢 Vi blev så upprörda att vi gick därifrån, ljudnivån var extremt hög och den stackars krokodilen låg på ett bord som skakades hela tiden och tänk att den ligger där säkert hela dagen.

Man kunde köpa krokodilkött hur man nu kan bli sugen på det efter att precis ha tittat på de levande djuren??????

Dagens frukost! Vi hittade till och med ”instant oatmeal” vilket gjorde Emelie överlycklig. Bara att blanda havregryn med kokande vatten så var det redo att ätas. Skålar hade vi inga så vi klippte av en vattenflaska så fungerade det perfekt!

På vår balkong hittade vi en gigantiskt insekt/gräshoppa(?) som seriöst var minst 15-20 cm, vi har aldrig sett någon sådan förut

Innan vi lämnade Boracay så köpte vi med oss torkad Mango som vi varit besatta av sedan början av resan. Det fanns ingen god sort i Vietnam så vi blev minst sagt glada när vi hittade det här igen. Totalt 20 påsar har vi köpt och det kostade runt 280 svenska kr, VÄLDIGT dyrt men ack så gott!!! Nu har vi så vi kan bjuda lite hemma i Sverige 😋

Resten av vår frukost! Kul att det finns Arla här 🙂

Emelies älskade skor gick sönder i samband med för starka vågor i havet 😢 Det tog emot att kasta dem 💔
2 kommentarer till Egen frukost

2 svar på ”Egen frukost”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *