El Nido

Nu är vi framme i El Nido, vi trodde att det skulle vara ett större ställe men det är väldigt litet och mysigt! El Nido är känt för sina ”Island Hoppings”, man besöker olika öar genom dagsutflykter. Naturen påminner lite om Halong Bay i Vietnam där vi övernattade på en båt. Vi har sett sjukt mycket fina bilder här i från så det ska bli

väldigt kul imorgon då vi bokat in oss på en tur. 
Dagen har vi spenderat i en van med 10 andra passagerare som alla skulle hit. Hälften är filippineser och det verkar vara ett populärt resmål bland landets invånare. Det filippinska paret vi mötte i förrgår på Underground River turen hade varit där innan de begav sig till Puerto Princesa under sin veckosemester. 
Adam har fått turen att få sitta inklämd på en lös köksstol i vanen eftersom vi blev upplockade sist. Stolen var seriöst bara placerad mitt i bilen och flög fram och tillbaka, det skulle aldrig någonsin ske i Sverige. Det kändes redan efter bara en av totalt sex timmars bilfärd. Hög säkerhet javisst – inget bälte och stolen gungar åt alla håll vid minsta sväng, inbromsning och gastryck. Tur att resan inte kostar mer än 107 kr per person, men vi ska minsann försöka få ner det ännu mer av hotellet som ordnade den här bilen åt oss… på tal om det så har vi precis fått ett glädjande besked från Booking.com. Hotellet vi bott på de senaste dagarna skulle enligt sajten vara 5 minuters promenad från ett köpcentrum, vilket i själva verket var med bil eller tricycle. Vi kontaktade deras kundtjänst, påtalade detta och fick till svar att de återbetalar 200 kr som kompensation, vilket är lika mycket som vi i snitt betalar per natt. Woho!
Vi är båda riktigt taggade på El Nido och hoppas på att få se fina stränder och snorkling. Internet är känt för att vara uselt och man rekommenderas ha eget filippinskt SIM-kort för en fungerande uppkoppling. Detta har Adam sedan Malapascua där det inte heller fanns bra wi-fi någonstans, men potten på 4 GB tar ju snabbt slut om vi ska använda det för bilduppladdning. Utöver dåligt internet ska strömavbrott vara väldigt vanligt i hela staden. Många hotell har dock generatorer som backup så förhoppningsvis påverkas vi inte så mycket av detta. Vårt hotell har inget fungerande internet så vi satte oss på ett café med grymt internet som vi blivit tipsade om, personalen blev lagom sura när vi först bara beställde en Cola och de hade en skylt med att man måste köpa för minst 150 peso (27 kr) per person för att få internet på en enhet.
Vi börjar sakna Sverige mer och mer samtidigt som ångesten för det dagliga arbetet växer. Innan vår resa var vi båda övertygade om att vi inte skulle sakna mycket och knappt tänka på det kalla livet i Norden, men ett fräscht hem med friskt kranvatten och god mat lockar hela tiden. Det som stör mig (Adam) allra mest är nog den dåliga isoleringen i byggnader. Med isolering menar jag kryphål där insekter kan komma in igenom och få vistas i samma rum som oss, t.ex. börjar myror i hotellrum att kännas som standard. Mögel förekommer väldigt ofta men inget som vi tänkt på, kanske för att vi inte riktigt vet hur det luktar…

Staden är omringad av berg, väldigt fint 🙂

Nere vid hamnen

Vår utsikt just nu!

Efter allt snålande senaste så unnade vi oss en banana split, det var det godaste på länge!

Dålig bild men på resturangen här finns coolaste katten, helvit med kolsvart svans! Hur är det ens möjligt?! Så fin ?
4 kommentarer till El Nido

4 svar på ”El Nido”

  1. Förstår att ni saknar bekvämligheten här hemma. Det gör jag efter bara en weekend hemifrån. ? Ni har varit duperduktiga som varit runt så länge nu och fixat det så galant. Och stått ut med låg standard. Ni lär nog uppskatta hemmet extra mycket sen när ni kommer hem. Lätt att man tar det för givet så det är nog nyttigt att ha något att jämföra med. Just nu har vi kasst väder här i Skåne. Svinkallt och blåsigt. Så njut för Guds skull av det fina vädret ni har. ? När åker ni hem?
    Svansen på katten kanske är transplanterad från en annan katt!? ??

    1. Helt klart så kmr vi uppskatta allt med Sverige extra mycket ett bra tag framöver, haha, kanske även till och med det tråkiga vädret, eller nja.. vi försöker att njuta så mkt vi bara kan, det händer att vi ofta kommer på oss själva med att inte göra det och då stanna till o andas djupa andetag ?. Vi åker hemåt 25/4 men vi har en destination till som vi vill hålla inne på att berätta ?

  2. Ni ska inte ha ångest över det kommande dagliga arbetet när ni kommer hem, det är ju faktiskt skönt att komma in i rutinerna igen. Mycket som jag ändå kan tänka mig att ni saknar, som att kunna träna, att få sova i ett svalt sovrum, att kunna tvätta sina kläder precis när man vill. Eller att äta lösgodis ? Nu är det ju dessutom ganska varmt och soligt i Sverige och inte så långt kvar till semestern ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *