Underground river

Detta inlĂ€gg kommer upp lite sent dĂ„ vi inte haft internet igen.. Thailand hade grymt wi-fi överallt, Vietnam var lite sĂ€mre och Filippinerna sĂ€mst tyvĂ€rr🙄
Idag (tisdag) har vi varit ivĂ€g pĂ„ en dagstur för att uppleva Underground River, en otroligt vacker och kĂ€nd flod under ett stort berg som finns bara ett par mil utanför Puerto Princesa dĂ€r vi Ă€r nu. Vi blev upplockade pĂ„ vĂ„rt hotell i en van kl 08 och fick en trevlig pratstund med ett par filippineser som var ivĂ€g pĂ„ sin Ă„rliga veckosemester, tydligen Ă€r det sĂ„ lĂ€nge de fĂ„r ledigt hĂ€r. Efter tvĂ„ timmar var vi framme vid omrĂ„det men vi började med att Ă„ka en bĂ„ttur genom en Mangrove flod tillsammans med en guide som berĂ€ttade intressant information och visade oss vilda ödlor och ormar pĂ„ vĂ€gen. I slutet av den 45 minuter lĂ„nga turen sjöng vĂ„r guide en egen sĂ„ng hon kommit pĂ„, vĂ€ldigt gulligt att de Ă€r sĂ„ öppna och inte bryr sig om att vara pinsamma. Guiderna runt floden var riktigt bra och man kunde se hur de brann för sitt arbete, inte sĂ„ jĂ€tte vanligt hĂ€r annars. 
Efter flodturen Ă„t vi lunch och dĂ€refter Ă„kte vi i 20 minuter med bĂ„t till Underground River, satte oss sedan i en annan bĂ„t och Ă„kte igenom omrĂ„det. En sjukt hĂ€ftig grotta/tunnel/underjordsvĂ€rld som totalt Ă€r 8,4 km lĂ„ng, men som man som turist endast fĂ„r se 1,2 km av. Denna sevĂ€rdhet Ă€r med pĂ„ UNESCOs 7 nya underverk frĂ„n naturen sĂ„ nu har vi endast 5 kvar av dem att se eftersom Halong Bukten i Vietnam ocksĂ„ var med pĂ„ denna lista! 😎

BĂ„tfĂ€rd lĂ€ngs en flod med massa ”mangroove” trĂ€d, vi har aldrig hört talas om det tidigare men det verkar vara vĂ€ldigt kĂ€nt och viktigt för miljön. De var hĂ€ftiga för att vara trĂ€d dĂ„ rötterna vĂ€xte ovanför ytan/marken

En svart/gul orm i trĂ€det! Guiden sa först att vi kunde fĂ„ se en av vĂ€rldens farligaste ormar sĂ„ vi var rĂ€dd rĂ€dda tills vi googlade pĂ„ arten ”Cat Snake” och insĂ„g att det bara var en snok.

HĂ€r Ă€r innan vi skulle in i Undergrond river! Man var tvungen att ha flytvĂ€st och hjĂ€lm sĂ„ vi kĂ€nde oss extra snygga 🙂

En del av vÄr grupp, paret till höger blev vÄra nya friends och de ville ta selfies med oss ett antal gÄnger

IngÄngen till sjÀlva grottan, sjukt att tÀnka att det döljer sig nÄgot sÄ hÀftigt och gigantiskt hÀr innanför!

VÀl i grottan var det nÀstan kolsvart, det enda som lyste var bÄtförarens ficklampa

Omöjligt att fÄnga pÄ bild hur hÀftigt det var

Det var tusentals fladdermöss överallt! Man var tvungen att hĂ„lla munnen stĂ€ngd hela tiden om man inte ville fĂ„ deras avföring i munnen….

Denna bild skulle egentligen vara i början, detta var frÄn bÄtturen pÄ floden med Mangroove trÀden
2 kommentarer till Underground river

2 svar pĂ„ ”Underground river”

  1. NÀsta gÄng Ni reser, kan ni ta upp prenumeranter pÄ era jÀttefina reportage och sÀlja era fantastiska bilder till mÄnga tidningar hÀr hemma, för att utöka er resekassa lite grand.

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *