El Nido – Tour A

Hej!
El Nido som vi är i nu är verkligen ett paradis som vi tackar oss själva för att vi valde att åka till. Här stannar vi i totalt fyra dagar och den första har vi spenderat med en Island hopping tur, vilket också är det som det är känt för. Det finns totalt fyra olika dagsturer man kan göra för att se olika stränder och gömda pärlor och vi har idag genomfört den första, tur ”A”. Det var helt fantastiska vyer överallt, klippor/berg som påminner mycket om Halong bukten men ännu vackrare samt äkta paradisstränder (som om vi inte fått nog av sådana redan). Under dagen besökte vi fem destinationer; Big Lagoon, Secret Lagoon, Small Lagoon, Commodore Island och någon till vi inte minns namnet på. Bilder på dessa kommer självklart nedan, tyvärr har vi inte fått till lika bra ljus med bilderna tagen av GoPro kameran (vilket ni kommer att se) men förhoppningsvis har vi nu lyckats lösa det problemet och framtida bilder kommer att bli mer rättvisa mot verkligheten. 
Vår första natt i El Nido spenderade vi på ett hotell som våra resekompisar tipsade oss om och som de bodde på när de var här förra veckan. Tyvärr var våra erfarenheter inte likadana utan det var den varmaste natten någonsin, vi vaknade flera gånger med känslan av att vi inte ens kommer att kunna somna om på grund av värmen. Därför valde vi att checka ut på morgonen dagen efter, vilket vi var tvungna att göra för att inte behöva stanna där en natt ytterligare eftersom vår dagstur började kl 09. Vi blev tipsade om ett nybyggt hotell från en tysk man vi stötte på i Boracay och som vi hörde med på ankomstdagen (dvs igår) gällande rumspriser. Hotellet verkade vara modernt och främst och deras billigaste rum skulle vara med våningssäng för endast 800 pesos (144 kr) per natt. När vi väl imorse hade checkat ut tre dagar för tidigt på det första, gick vi till det nybyggda och fick till vår förvåning informationen om att de med våningssäng menade i sovsal, en separat sådan dessutom för män och kvinnor. Paniken uppstod eftersom vi hade 40 minuter på oss att ordna ett nytt boende, men efter att ha gått till första bästa hotell precis jämte fick vi ett rum med AC för 1300 pesos (235 kr natten), vilket är dyrare än normalt men ändå helt klart värt med tanke på den supervarma natten. När vi för 30 minuter sedan skulle gå till receptionen och förklara att vi är nöjda och vill förlänga med tre nätter till får vi reda på att de är fullbokade, vilket inte skulle vara något problem imorse. Paniken kommer tillbaka och vi letar efter hotell på väg till restaurangerna och hittar ett som verkar fräscht och som vi fick rum på för 1200 pesos (217 kr). Jobbigt att behöva byta igen men måste man så måste man, haha! Alldeles nyss gick strömmen också förresten, men som vi nämnt i föregående inlägg så har många generatorer som går igång. Tur det, annars hade denna lilla stad varit kolsvart nu. 
Vi tog över 300 bilder idag, vi låter nu några av dessa tala för sig själva…

Detta måste vara den finaste platsen på jorden, vi är båda helt förtrollade💫

I Small Lagoon kunde man bara komma in via kajak eller genom att simma, vi hyrde en kajak och det var så häftigt att paddla runt där!

Kokosnöt som de skär upp direkt framför en 🙂

Vi var tvungna att hyra badskor för 17 kr per person, det fanns mycket stenar och fiskar på botten som vi gärna ville skydda oss från. Vi båda fick typ storlek 42 i skorna, alldeles för stora för Emelie och för små för Adam 😂

Gudomligt god lunch för att vara här! Allt grillades direkt på båten 🙂

Här ser man hur genomskinligt vattnet är, maneten som simmar runt syns så tydligt!
3 kommentarer till El Nido – Tour A

3 svar på ”El Nido – Tour A”

  1. Alla båtar därnere verkar ha säkerhetsfenor på båda sidor, nästan som stödhjul på barncyklar härhemma. Men det är säkert bra att ha ute på öppna havet med de smala båtarna.

    1. Ja precis, de är gjorda av bambu och är helt enkelt till för att kunna hantera vågorna. Det är väldigt mycket vågor här hela tiden…

  2. Alla båtar därnere verkar ha säkerhetsfenor på båda sidor, nästan som stödhjul på barncyklar härhemma. Men det är säkert bra att ha ute på öppna havet med de smala båtarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *