El Nido – Tour B

Idag är vår sista dag i El Nido paradiset och den har spenderats på ytterligare en Island hopping tur – tur B. Det känns lite konstigt att företaget vi bokat de tre båtturerna med i den här staden endast har hållt i en av dem, resterande två har ”outsourcats” till andra företag. Trots detta är de rankade etta på TripAdvisor, antagligen eftersom strukturen på turerna är identiska och få inte märker någon skillnad, men ändå lite lustigt. 
Tur B var lite krångligare att hålla reda på destinationernas namn så vi utesluter dem den här gången. Det bästa var i alla fall Snake Island, en fantastiskt fin plats som man knappt kan förstå existerar. Ni förstår på bilderna nedan vad vi menar. 🙂 
Imorgon måste vi upp redan kl 05 för att hinna med båten över till Coron, ett ställe likt El Nido med mycket Island hopping men också dykning. Båten går 06.00 och är den enda expressbåten som går, en gång om dagen. Restiden är 3,5 timmar och vi var tvungna att boka in oss redan vid ankomstdagen till El Nido för att få plats, annars gäller deras ”slow boat” som istället tar mellan 6-9 timmar. Skrämmande nog är det på en sådan där bambubåt som vi åkt med på våra dagsturer och som inte rymmer mer än 20 personer som kör sträckan, riktigt läskigt på öppet hav eftersom det kan vara rejäla vågor här…

Första grottan vi besökte, hit fick vi tyvärr inte åka eller simma in utan endast titta från utsidan

Varje paradisstrand bör ha en gunga😜

Dagens mysiga lunchspot!

Adam vilar middag

Fantastiskt fina Snake Island! Stället har fått sitt namn då det går en strand mellan två öar som är formad som en orm.

En flytande bar av bambu

Vi hittade en jätte fin stor sjöstjärna! Det var lycka!! Vår guide sa tidigare att det fanns chans att se sköldpaddor men vi såg inga så denna sjöstjärna gjorde oss iallafall glada och vi såg ju trots allt en jätte fin sköldpadda när vi dök på Koh Tao!

Stora fina sjöstjärnan ❤❤ Det är en likadan som Patrik i Svambob!

Dags för snorkling igen! Så kul, på alla våra turer så är vi först i vattnet och sist upp på båten igen haha, det känns som vi är de enda som vill uppleva så mycket som möjligt då många andra till och med väntar på båten istället..

Vi hittade ännu en sjöstjärna?! En sådan här har vi aldrig sett tidigare, den var säkert 40 cm stor och liknande lite en sjögurka, inte alls som den förra sjöstjärnan.

We found Nemo! 😃

Någon som vet vad detta är för djur? Vi har ingen aning! Ser ut lite som en orm blandat med en bläckfisk? Den har ”sugproppar” på kroppen och även tentakler men kroppen är lång som en orm…
Inga kommentarer till El Nido – Tour B

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *