Från El Nido till Coron

Det verkar vara någon förbannelse över Coron eller El Nido. När vi vaknade upp igår kl 04.45 för att bege oss mot båten över till Coron har Adam blivit matförgiftad/magsjuk och Emelie likaså men flera timmar senare, typiskt. Nu börjar vi båda i alla fall att må bättre som tur är. Anledningen till misstanken om en förbannelse är att den ena av våra resekompisar som varit här en vecka innan oss råkade ut för samma sak.

Vi kom fram till Coron runt 10 på morgonen och eftersom Adam mådde dåligt tog vi oss till hotellet och vilade länge. Som tur var hade vi ingen aktivitet planerad den här dagen och det är för övrigt väldigt svårt att göra något på egen hand eftersom det mesta kräver en tour guide och/eller har höga entréavgifter. Vi gick därför ut för att äta och för att leta efter något bra företag att boka Island hopping med inför morgondagen.

En rolig sak är att det hostlet vi nu bor på (Patrik & Tezz Guesthouse) är svenskägt, superfräscht och kostar oss endast 100 kr / natt (550 pesos). 

Nu sitter vi vid piren och väntar på resten av vår grupp innan vi kan sätta oss på båten och uppleva det vackra med den här staden.

Soluppgång vid hamnen! 
 

 Knarkhund som kollar igenom allas väskor. Sedan presidentbytet för något år sedan så har väldigt stora insatser lagts till att bekämpa all droghandel. 
 
Båtens interiör, det är faktiskt fräschare i verkligheten! Vi hade turen som satt längst fram där ingen AC nådde fram och solen gav oss solsting genom glaset. Adam flyttade till och med ifrån Emelie för att han inte kunde klara av den superkvava luften och värmen. 
 
Väl framme i Coron efter att ha vilat upp oss ett bra tag hittade vi en vegetarisk restaurang, gul curry blandning till Adam och spaghetti med svampsås till Emelie. Den gula curryn  är för övrigt något vi helt klart kommer att laga mycket av när vi kommit hem. 
 
Adam hänger upp blöta badkläder på hostlets tak 🙂
 
 
 
Utsikt från taket 
 
Emelie är supernöjd som har hittat ostbågar som NÄSTAN är identiska med de svenska. Adam hittade även en chipspåse som var skrämmande god. Synd att förpackningarna här är så små (mellan 50-100g). 
Inga kommentarer till Från El Nido till Coron

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *