Hejdå Filippinerna

Hej!
 
Sista blogginlägget från Filippinerna, efter en väldigt god nattsömn befinner vi oss nu på flygplatsen och väntar på att checka in våra väskor. Detta är vårt 15e flyg på resan?! Vi känner oss ganska rutinerade på det här med flygresor nu. 
 
Ledsna över att lämna Filippinerna, Emelie till och med fällde en och annan tår nyss men vi är glada att lämna huvudstaden Manila. Denna stad är väldigt ökänd och sägs vara farlig, det är inte rekommenderat för turister att vandra runt på gatorna och man ska även vara försiktig när man transporterar sig runt i staden. Därför spenderade vi gårdagen på det stora shoppingcentret, där är säkerheten hög och vakter med stora vapen överallt. Under nästan hela resan har vi bara åkt taxi via appen Uber och inga vanliga taxis, Uber har bättre säkerhet och är alltid mycket billigare, speciellt för oss turister som de vanliga taxichaufförerna försöker lura på priset. Igår fungerade inte Uber så vi skulle ta en vanlig taxi, vi hade sett att priset med Uber skulle vara 130 peso från flygplatsen till vårt hotell. När vi hoppade in i en taxi och sa att vi ville använda taximeter så betedde sig taxichauffören väldigt märkligt och han kunde absolut ingen engelska vilket alla andra kan här. Till slut förstod vi att han ville ha 300 peso för turen, det hela kändes väldigt otryggt och vi hoppade ur taxin direkt, våra väskor låg i bagaget så vi var lite oroliga att han skulle köra iväg med dem men det löste sig och tillslut fick vi tag i en Uber. Det som gör Uber säkrare är att man har alla uppgifter kring föraren och man lämnar omdömen så man behöver inte välja en förare om personen har dåliga sådana, alla förare är dessutom väldigt måna om sina omdömen och är oftast väldigt trevliga och hjälpsamma.
 
Det vi hunnit se av Manila är tyvärr riktigt sjaskigt och fattigt men det finns säkert finare områden också. Överallt längs flygplatsen och motorvägen görs det reklam med hotell där man betalar per timme, tex 3 timmar för att som turist slippa vara ute på gatorna om man väntar på flyg eller liknande. Det har vi aldrig sett tidigare. Varje lite finare hotell i Filippinerna har också en egen vakt utanför hotellet, på ett boende ville vakten ständigt veta vart vi skulle på kvällarna när vi skulle gå ut, ingen aning om varför men de brydde sig mycket om vår säkerhet!
 
När vi lämnade Sverige vägde våra väskor runt 9 kg, nu har de gått upp 3 kg var och väger 12 kg haha det är knappt att det går att stänga dem. Shoppingen från igår fick verkligen pressas ner, inte det lättaste när Emelie köpte 2 par jeans till och med. Filippinerna har varit ett fantastiskt resmål, lätt det bästa hittills trots att det är ett riktigt u-land med mycket fattigdom. Dess befolkning är helt underbar, alla är så öppna och fina. Det finns inget lätt sätt att resa sig i Filippinerna, allt kräver tid och pengar men det har varit SÅÅ värt det! Förhoppningvis kommer vi tillbaka hit en vacker dag🌞
 
Nu väntar 5 timmar på flygplatsen innan vårt flyg går och därefter en 9 lång flygresa, vi hörs när vi är framme på nästa destination 😃
Väskan på och redo!
Sådan hatkärlek till dessa ryggsäckar, tänk att vi levt i dem i 2,5 månad.
 
3 kommentarer till Hejdå Filippinerna

3 svar på ”Hejdå Filippinerna”

  1. Nu har vi gissat på er nästa destination över en vecka och uteslutit den ena efter den andra. Malaysia och Indonesien ligger för nära och Australien för långt bort och det blir för få dagar att resa runt i en så stor kontinent med Nya Zeeland. Nej, vi tror att det går mot Indien-hållet, kanske till Ceylon numera Sri Lanka eller till Maldiverna, som håller på att översvämmas av havet och kommer att försvinna inom tio år. Det finns bara en ö kvar, där flygplan kan landa vid ebb.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *