Salam Aleikum Dubai

Vi har ju undanhållit vår nästa destination för er i ett tag men nu är det äntligen dags för resemålet vi längtat riktigt mycket efter – Dubai! Detta blir vårt sista stopp innan vi reser hem till Sverige den 25 april. Att äntligen vara i ett land med hög standard är sååå nice, inget skräp någonstans, höga byggnader och breda gator som påminner om USA samt påklädda människor överallt (vilket kanske inte är så nice utan mer oförståeligt i denna värme. Vårt hotell kostar ca 370 kr / natt och för det får vi ett stort rum med AC, ett skandinaviskt badrum (förutom duschslangen jämte toan), en pool på takvåningen och ett grymt bra läge till tunnelbanan, billiga restauranger och shopping.

Flyget från Manila tog hela 9 timmar till Dubai och vi anlände kl 22 igår kväll då klockan för oss egentligen var 02. Tidsskillnaden är nu endast två istället för sex timmar jämfört med Sverige. Från flygplatsen tog vi en vanlig taxi som vi fått höra ska vara billigt här, vilket blev en Lexus från 2017. Lätt den lyxigaste bilen vi någonsin åkt i. Bilresan tog 10 minuter och gick på 130 kr, vilket för oss var dyrt men i jämförelse med Sverige och med tanke på komforten så var det ju faktiskt sjukt billigt. Framme vid hotellet så var en anställd redo vid bilen för att hämta våra väskor och bära upp dem till rummet, oj vad viktiga vi minsann kände oss då haha.

Vi fick vår bästa sömn under hela resan inatt tack vare total ljudisolering och ett riktigt täcke (lakan + duntäcke). Att vi ska få sova såhär gott resten av semestern är nästan ogreppbart.

Den första dagen i Dubai har faktiskt sprungit iväg, vi har njutit av hotellets pool på 8 våningen och utforskat området runt omkring. Vi har båda haft lite ångest över de förväntade kostnaderna i det här landet, men eftersom vi bor i det lite mer avlägsna området Deira verkar vi kunna klara oss lika bra här som i Filippinerna. Dagens lunch blev på ett indiskt hak 50m ifrån hotellet som verkligen levererade god mat för ynka 65 kr tillsammans där båda blev proppmätta, vilket faktiskt är rätt så ovanligt i Sydostasien att bli på billiga ställen. På andra sidan gatan fick vi syn på ett stort shoppingcenter som vi gick till för att ta ut pengar och precis jämte låg ett iranskt konditori där vi köpte goda sötsaker som gjorde Adams dag.

Ikväll så tänkte vi ta oss till de lyxområden som Dubai är känt för och vandra runt. Stay posted!


Himlen är helt molnfri och solen skiner så starkt att det istället blir disigt, vilket vi aldrig förr varit med om!

Runt 34 grader idag, vilket faktiskt inte har varit så farligt att befinna sig i som vi trott. Väderprognosen säger att det ska vara mellan 36-38 grader under veckan och under deras varmaste sommarperiod kan det bli så varmt som 40-50 grader.

Chicken Briyani, Veg Mutton och naanbröd för 65 :-. Juste, vatten och sallad ingick också =)

Nötter i mängder

Adam övertygade Emelie att prova iransk glass som finns i två olika sorter – Bastani (saffransglass) underst och Falodeeh (risnudlar med rosvatten överst). Båda är väldigt goda och Emelie som inte vanligtvis gillar glass tyckte om detta =)

Vårt övriga inköp från Iranian Sweets; fikon, dadlar, baklawa, zoolbia och bamieh. Dadlarna var så goda, mycket sötare än de i Sverige!

Utsikten från takvåningen

Och slutligen poolen!

Inga kommentarer till Salam Aleikum Dubai

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *