Burj Al Arab

Godkväll!
Vi som trodde vi skulle slippa vara jetlaggade hade visst fel då vi båda vaknade helt utvilade kl 6.30 imorse, vi kunde absolut inte somna om så vi gick upp tidigt och åt frukost. Igår kväll hade vi tänkt åka till det 7 stjärniga lyxhotellet Burj Al Arab men vi var tyvärr så trötta så att vi åkte hem halvvägs kl 21 och somnade. Vårt hotell ordnar buss till en av stränderna i närheten så där spenderade vi förmiddagen. Vi är båda väldigt fascinerade av den arabiska kulturen och religionen även om det är svårt för oss européer att förstå alla hårda regler som finns. På stranden var det absolut förbjudet att fotografera, i ett shoppingcenter vi besökte stod det skyltar att man ska undvika närkontakt offentligt och man bör täcka axlar och knän överallt. Vi visste att man inte ska hålla hand eller liknande offentligt men att det till och med finns skyltar för det gjorde oss förvånade. Här finns till och med en speciell vagn på tunnelbanan som är avsedd bara för kvinnor, detsamma gäller längs fram på alla bussar så är endast kvinnor och barn tillåtna. Stranden vi besökte idag är på onsdagar och söndagar endast tillåten för kvinnor och barn. Så ja, många regler finns det men vi försöker självklart visa så mycket respekt vi kan.
Efter vårt strandbesök åkte vi tillbaka till vårt hotellområde och åt mat på en av de närmsta och dessutom jätte goda indiska restaurangen igen, igår beställde vi in två rätter men orkade inte knappt hälften så idag delade vi på en rätt och vi kom ändå därifrån proppmätta så det var perfekt och ännu billigare, ca 70 kr för 2 pers tycker vi minsann är bra pris för att vara i lyxiga Dubai, det går minsann att leva billigt om man bara försöker! Vårt hotellrum har inte haft fungerande internet så vi fick idag byta rum vilket var skönt då vi ska bo på samma hotell i 9 nätter totalt, i vårt förra rum var det tillåtet att röka så man kände en rökdoft hela tiden som var dold med extremt mycket parfym, väldigt jobbig doft, det var därför skönt nu att vårt nya rum är rökfritt även om hela lobbyn också luktar haha. 
Resterande eftermiddag och kväll spenderade vi först på 1 timmes resande, både tunnelbana och buss för att slutligen komma fram till turistområden Jumeirah och lyxhotellet Burj Al Arab som vi tänkte besöka igår. Man fick tyvärr inte komma speciellt nära och enda sättet att komma in i hotellet är att boka bord på deras resturang om man inte övernattar men det är tyvärr inte riktigt vår prisklass. Istället vandrade vi runt i några svettiga timmar och satte oss sedan på en resturang med jätte fin utsikt där vi åt middag för 80 kr per person, det var värt med den utsikten :-). Maten bestod av varsin shawarma-rulle, vilket är kebab kryddad med kanel och vinäger. I alla offentliga byggnader vi besökt, tex shoppingcenter, tunnelbanan och i bussen så har de extremt kall AC, verkligen så man fryser. Det blir så stor temperaturskillnad jämfört med utomhus så att Emelies känsliga näsa är igentäppt hela tiden. Det måste i och för sig vara skönt för lokalbefolkningen som är klädda med långbyxor och långärmat. Vi trodde att luftfuktigheten skulle vara hög här som i Singapore där det var nästintill olidligt att vara ute men det är faktiskt väldigt skön luft och temperatur här, det känns inte så varmt som det faktiskt är.
Vi är väldigt imponerade av Dubai och allt är riktigt häftigt och stort! Man märker att det bor 2 miljoner personer här. Vägarna är gigantiska och på många ställen sju-filiga. I en rondell påväg till stranden tidigare idag var det fyra filer! En väldigt tydlig skillnad på den här staden är att folket här är så mycket mer reserverade och inte alls lika pratglada som i Sydostasien. Ett leende har vi knappast fått från någon än så länge. Visst blir det säkert så i ju mer modernare samhällen man kommer till, men detta är ju till och med värre än hur vi beter oss hemma i Sverige :-). En likhet däremot mellan Dubai och våra tidigare resmål är att vi även här har blivit ”kontaktade” av slumpmässiga personer på gatorna som vill sälja IPhone 7 som de håller i handen. Man kan ju undra om de har kvitto på de inköpen, nästan så att vi nästa gång får fråga hur mycket de vill ha för en. Vi avslutar med att berätta om en rolig sak som hände på hotellets poolområde imorse när ett arabiskt par precis hade slagit sig ner och vi upptäckte att kvinnan bar på den vanliga heltäckande burkan medan mannen gick klädd i badbyxor och fick bada ensam medan kvinnan tittade på och tog bilder på honom. 
Imorgon är det Emelies födelsedag så då ska vi minsann unna oss lite lyx😄

Här drömde vi oss bort bland alla lyxiga butiker🙄

Muslimskt kvinnligtmode

Och för män!

I shoppinggallerian Mall of Emirates finns en inomhus skidanläggning, det var häftigt att se!

Stranden Al Mamzar som ligger närmst vårt hotell.

Visst var det fint men det går inte att jämföra med Filippinerna 🌞

Här bland soldisen ser man Burj Khalifa som är världens högsta byggnad, dit ska vi imorgon 🙂

Burj Al Arab. Perfekt timing då vi fick med en äkta muslimsk man på bilden.

Här åt vi middag, så fin utsikt.

Adam shoppar en ny dräkt

Dubai har världens enda busshållplatser med AC! Väldigt häftigt, det är som ett litet rum där man kan svalka sig medan man väntar.

Här är delen i bussen som endast är för kvinnor och barn 🙂
2 kommentarer till Burj Al Arab

2 svar på ”Burj Al Arab”

  1. Hjärtliga Gratulationer till din födelsedag, Emelie. Hoppas Ni kan fira lite, med att leta upp något spännande utflyktsmål.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *