En heldag på Dubai Mall

Efter en lång sovmorgon till kl 10 gick vi upp, gjorde oss i ordning och kom iväg till världens största shoppinggalleria. På vägen dit ville Emelie passa på att åka i kvinnovagnen, alltså en del i tunnelbanevagnen som endast kvinnor och barn får åka i, vilket hon tyckte var trevligare än det gemensamma utrymmet! Först och främst var de inte lika överbefolkade men det luktade inte heller svett som det så ofta kan göra i tätbefolkade utrymmen här.

I gallerian så fick vi direkt syn på att de har bönerum som man går in i om man vill be vid utropen. Just utropen hörs väldigt väl i gallerian eftersom de drar igång dem på högtalare så att ingen missar det, snacka om att vi blev chockade när vi hörde det första gången i gallerian haha. Förutom att det som sagt är den största shoppinggallerian i världen så har de även världens största inomhusakvarium i köpcentret där vi såg alla möjliga havsdjur som rockor, hajar och stora fiskar. Det var väldigt häftigt att ha sett och om man ville vara närmare än 5m ifrån glasfönstren så fick man betala 250 kr per person och då få gå hur nära fönstren man ville. Känns inte det sjukt ovärt och dyrt? Ändå var kön för att få gå nära rätt lång. Det fanns även möjlighet att betala för att få se fler djur som krokodiler etc. Inte så långt ifrån akvariet upptäckte vi ett inomhusvattenfall som sträcker sig från tredje våningen ner till den första, väldigt vackert!

Efter sju timmar på den här gigantiska gallerian tog tålamoden slut och vi begav oss tillbaka till hotellet utan att kolla på den berömda fontänshowen utanför, vilket vi istället får göra någon annan dag trots att det är 20 min ”hemifrån”. Klockan är nu 21 och man kan tro att vi fortfarande är jetlaggade så trötta vi är, men självklart blir man det av en heldag på ett stort shoppingcenter. Stackars Emelie har varit frusen nästan hela dagen och vi misstänker att hon börjat bli förkyld på grund av den iskalla AC:n på hotellet.  Den kyler nämligen endast med 15 grader i rummet vi bytte oss till och vi orkar inte byta rum igen. Istället har vi stängt av den helt och hållet och därmed känns rumstemperaturen konstigt nog perfekt.

Förresten så glömde vi i föregående inlägg nämna att Emelie hade turen att halka i spya igår påväg hem. Eftersom hon hade Flip-flops på sig så kom spyan på fötterna och hon rusade i all panik mot toaletterna och fick där användning för duschslangen. Bra avslut på en så bra födelsedag :-).

2 kommentarer till En heldag på Dubai Mall

2 svar på ”En heldag på Dubai Mall”

  1. Usch, vilken otur att halka i den där spyan, Emelie. Tråkigt avslut på en annars så perfekt födelsedag. Hoppas inte det kom på den fina klänningen bara. Bra att ni har vaccinerat er mot Hepatit B iaf.
    Verkligen inte värt 250 för att få gå nära akvariet – ni har ju sett färggladare fiskar på nära håll i havet 🙂
    Cool konstinstallation med simhopparna i vattenfallet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *