Födelsedag

Igår var vi för trötta för att skriva ett inlägg så det kommer upp idag istället. Jag (Emelie) hade verkligen världens bästa födelsedag igår, hade inte alls förväntat mig en sådan perfekt dag, Adam hade verkligen tänkt till och gjorde den toppen bra! Så tacksam för alla fina grattishälsningar och för att jag fått möjligheten till den här resan.

Morgonen började med att jag vaknade och märkte att Adam tassade ut från vårt hotellrum, jag kunde så klart inte somna om utan låg vaken tills han kom sjungandes tillbaka strax efter 8. Då hade han varit och köpt med sig tårta och färskbryggt kaffe från Starbucks! Vilken bra början, jag som tidigare sagt att det inte är någon riktig födelsedag om man inte får tårta och sång på sängen 🙂 Efter detta åt vi hotellfrukost vilket vi inte gjort på ca 3 veckor så det satt fint! Extra spännande var frukosten då det fanns arabiska rätter som vi inte provat tidigare, vi båda föll för en bönblandning som man äter med ett tunt bröd, nästan som ett tacosbröd, mycket gott! Efter frukost fick jag min present som var mer än vad jag hade väntat mig, vi skulle åka helikopter över Dubai och WOW vilken upplevelse det var! Vi lägger upp ett separat inlägg om det efter detta då färden förtjänar ett eget inlägg.

Vid kl 19 hade vi bokat bord på en lyxig restaurang vid namn Mint Leaf of London, den ligger uppe i en skyskrapa så de utlovande en fantastisk utsikt. Eftersom det var ”fin” restaurang och inte en backpacker restaurang som vi levt på resterande resan så tog vi på oss våra finaste nyinköpta kläder från Manila och kände oss super fina. När vi klev in i skyskrapan så väntade en personal från restaurangen och sa till oss att de har en dresscode att man inte får ha shorts vilket Adam hade, snacka om att vi blev besvikna och var nästan redo att bara vända på klacken och gå därifrån. Efter en stund sa personalen att det var okej för den här gången, vi hade en lite dålig känsla efter detta och kände oss inte jätte välkomna men senare på kvällen såg vi fler folk som kom in med shorts och vissa med T-shirt (trots att de flesta bar kostym..) så då kändes det bättre haha. Middagen var jätte god, vi valde en indisk restaurang och tog båda vegetariska rätter. Den ena rätten var broccoli med ost och smakade väldigt likt Susannas goda broccolipaj?Vi var helnöjda med middagen och utsikten var så häftig! Vi såg ut över världens högsta byggnad Burj Khalifa!

Notan blev den dyraste vi ätit någonsin tror jag men det var värt för en kväll, vi betalade ca 800 kr totalt för en varsin rätt, naan bröd, ett varsin glas vin och en flaska vatten. Det bästa på hela kvällen var nästan då personalen plötsligt kom med en liten mini fyrverkeri/tomtebloss och en efterrätt där de skrivit ”Happy Birthday”, jag trodde först att Adam beställt in det men icke, det var restaurangen som bjöd på det 🙂


Finklädda och redo för dagen!

Vi hann även med en lunch på Ikea som låg precis jämte helikoptern?

Här fick man rejält mycket mos jämfört med i Singapore! De hade även provsmakning av köttbullar och mos i början av butiken, vi såg faktiskt rätt många besökare som åt denna rätten. De hade även arabiska maträtter och även hamburgare. Kul att se hur det skiljer sig tycker vi 🙂

Vi hann även med en andra födelsedags fika på eftermiddagen. Kola cheesecake?

Middag!

Fick ett fint kort ?

Utsikt från vårt bord när det fortfarande var ljust.

Mums, detta var en speciell variant av rätten Palak Paneer.

Så fint! Måste för övrigt nämna att 1 liter vatten kostade 70 kr… Fruktansvärt dyrt, tidigare under resan har vi aldrig betalt mer än 10 kr för 1L, vilket borde vara normal pris.

Överrasknings efterrätten?

Utsikt när det blivit mörkt! Här tog tyvärr vår kamera inte några bra bilder eftersom det var glas emellan.

6 kommentarer till Födelsedag

6 svar på ”Födelsedag”

  1. Jäklar vilken extravagant och praktfull födelsedag! ????? Grattis i efterskott Emelie! Sådär lyxigt har jag verkligen aldrig haft det någon födelsedag. Vilka upplevelser. Jösses! Riktigt häftigt. Vi åt på en lyxrestaurang i Malmö (hade presentkort från Niclas jobb så vi betalar inget själva). Vi tog förrätt, varmrätt och Niclas tog efterrätt. Gick på 1000 spänn! Heeelt sjukt.
    Coolt att ni provat att åka helikopter. Det ska jag berätta för Jack. Han är helt besatt av helikoptrar och det är hans största dröm att få åka en. ??

    1. Tack? Ja det var en helt fantastiskt bra födelsedag, hade inte kunnat tänka mig en bättre. Oj vad dyrt för er mat, känns ju verkligen inte värt att göra ofta iallafall? Haha åh vad kul, gör det!?

  2. Vad roligt att din födelsedag blev så lyckad, Emelie! Det gjorde väl knappast något att ni inte firade den i Sverige? ? Så stiliga och snygga ni är! Ett riktigt vackert par ?❤️

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *