Lördagsbrunch i Dubai

Hej!
Idag har vi varit på lyxhotellet Vida Downtown och ätit lördagsbrunch som verkar vara en populär grej även här. Detta är definitivt det lyxigaste vi någonsin varit med om, maten var helt magnifik och vår vy vackrare än den finaste matbilden på Instagram.

Vi försökte äta så sakta som möjligt eftersom vi fick vara här mellan 11 – 15 men det var vääldigt svårt att motstå från att vräka i sig allt vi hade framför oss. Hotellet kostar 2600 kr per natt och brunchen 350 kr per person, så värt för denna underbara upplevelse.

Vi har nog aldrig varit såhär mätta, vi vill inte ens äta någon kvällsmat nu när klockan är 20. De hade världens bästa utbud av allt verkligen. Ett helt bord med brödbakelser, ett med müsli, en hylla med frukt och så vidare. Till skillnad från svensk brunch så serverades det obegränsat med fruktdrinkar så vi passade på att dricka vår favorit (färsk mango) och ”dagens” som var en blandning av kål, gurka, orange och mango, så sjukt gott! Det fanns även ren kokosjuice och en ny favorit; rismjölk. Vi har bestämt oss för att försöka göra egen sådan när vi kommer hem eftersom det verkar vara relativt enkelt.
Efter brunchen (som vi förvånande nog stannade på i 4,5 timmar?!) begav vi oss till världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Höjden på 828 meter får alla andra höga byggnader i närheten att se små ut. Precis jämte ligger Dubai Mall som vi var på i förrgår så vi passade på att hänga där i någon timme innan fontänshowen gick igång 18.30.

Något vi tycker är roligt att dela med oss av är hur billig bensinen är här! En liter kostar så lite som 4 kr. Detta upptäckte vi på vägen tillbaka från stranden för ett par dagar sedan som vi även ska tillbaka till imorgon.

Utanför Vida Downtown, vi blev så förvånade över att det var ett så fint / lyxigt hotell.Säkerligen den sjätte omgången… vi skulle få valuta för våra pengar minsann 😅


”Oj så mätt jag är…”

2 kommentarer till Lördagsbrunch i Dubai

2 svar på ”Lördagsbrunch i Dubai”

  1. Ser helt underbart ut … Vad bra att ni unnade er det, det var ni verkligen värda! 🙂 Vilket överdåd av godsaker och nyttigheter, så fina råvaror, så fräscht, exklusivt och välfyllt! Vilken dröm :))

    Känns förresten så overkligt (men JÄTTEKUL såklart!) att ni kommer hem snart, det känns lika overkligt som när jag lämnade av er vid Alvesta tågstation för tre månader sedan och ni skulle vara iväg så lång tid. Tänk vad tiden har gått snabbt 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *