Sol

Hej!

Idag har vi inga speciella planer, vi känner att vi gjort det mesta som plånboken tillåter, det finns egentligen hur många aktiviteter och häftiga saker som helst att göra här men allt är dyrt och kostar minst 700 kr per person. Vi funderade på att åka till ett gigantiskt vattenland men det kändes inte värt. Sen är ju ett besök till öknen nästan obligatoriskt men eftersom vi redan upplevt det i Vietnam så skippar vi även det.

Istället spenderar vi sista dagen i en varsin solstol för att njuta av den sista solen på ett tag. Nu har vi precis smort in oss med solkräm för sista gången denna resa, tror vi har slösat upp 6/7 st flaskor haha det måste vara rekord..Vi hade hoppats på att komma hem till en varmt Växjö men så verkar det icke bli då vi hört att det fortfarande snöar då och då? Det blir nog att flyga hem i jeans för att inte frysa ihjäl när vi landar och våra jackorna lämnade vi ju hemma i Växjö.

Även gårdagen spenderades i solen, på förmiddagen var vi på stranden och eftermiddagen vid poolen. Stränderna här är egentligen inget särskilt mot vad vi upplevt i Filippinerna, skulle jämföra dem här mot stränderna vid medelhavet, plus att det är väldigt kallt i vattnet så man får doppa sig snabbt och sen springa upp, här kan man inte ligga och flyta i flera timmar som Emelie annars gjort de senaste veckorna…

Framåt 17 tiden igår tog vi en taxi till ”Guld Souken”, vilket är ett stort marknadsområde där det säljs guld och diamanter men även kryddor och liknande. Guld här är mycket billigare än i Sverige då det är skattefritt/momsfritt men det blev dessvärre inga inköp för vår del, plånboken tillåter inte det nu haha. Vi åkte därifrån väldigt snabbt då det inte var jätte kul att nästan bli indragen i alla butiker av försäljarna, de var riktigt jobbiga och gav sig inte så vi vandrade istället hemåt och åt på vår favorit veggo restaurang här. Vi blev förvånade att försäljarna var så på eftersom all befolkning här annars är väldigt vaksamma och undviker gärna kontakt, tror inte vi pratat knappt med någon här förutom personalen på hotellet, inte ens taxiförarna vill småprata något.

På vägen hem provade vi även en äkta kebab som finns överallt här, för den betalade vi ca 15 kr och den var mer än godkänd! Kanske får bli dagens lunch 🙂 En annan sak vi lagt märke till här är att det är väldigt få kvinnor ute, 70% på dagarna är män men när det börjar bli mörkt så är det lätt 90% män som vistas utomhus och samma på tunnelbanan. Det finns för övrigt heller inga gatuhundar här vilket är skönt, vi har inte sett en enda medan i de övriga länderna vi besökt så var det hundar ÖVERALLT. Det finns dock en del gatukatter konstigt nog, alla vi sett är jätte fina och inte skadade eller smutsiga knappt, nästan så man kan tro att de har en ägare.

Tiden i Dubai har verkligen gått snabbt och det har varit skönt att bo på samma hotell i 9 nätter istället för att byta boende var fjärde natt vilket vi oftast gjort under resan. Här har man kunnat packa upp lite och känna sig ”hemma”. Helt ofattbart att vi snart får sova i vår egen säng!

Idag lyxade vi med en sista hotellfrukost!

Vid guld souken igår

Precis vid vår tunnelbana. Tyvärr har vi inte jätte mycket heltäckande kläder med oss och Emelie tänkte att denna klänning ändå borde vara okej trots att den inte täcker axlar eller knän men hon fick minsann några arga blickar från äldre män.. Inte roligt men samtidigt går de flesta turisterna klädda så här och vi har faktiskt svettats och gått runt med JEANS här vissa dagar för att täcka oss.

Fina gatukatter<33 dessa måste vara släkt/familj, båda hade vita kroppar med mönstrad svans???? Så coolt tycker vi

6 kommentarer till Sol

6 svar på ”Sol”

  1. Tusen Tack för att ni låtit mig följa med på er spännande resa med den rikliga dokumentationen i form av fantastiska bilder och välskriven, underhållande text. Detta hade ni kunnat göra en bok av – som säkert väldigt många skulle vilja läsa! Nu har ni massor av fina minnen för livet och många goda erfarenheter ?

  2. Ni ser faktiskt lite trötta ut på de senaste bilderna, börjar ni slappna av nu inför hemresan? Många elitidrottare har problem med att de säckar ihop precis innan mållinjen – kanske är det något liknande ni drabbats av?
    Vilken tur att ni varken köpte guld eller diamanter på souken för ni hade garanterat blivit lurade. Det förekommer ofta lägre karathalt i guldet där, typ 12 karat istället för 18 men som är pläterat med högre karathalt för att det ska se äkta ut. Om inte annat hade ni kanske behövt betala tull/skatt för smyckena när ni kommer till Sverige. Ingen vinst med andra ord.

    Tråkigt att männen där har såna nedsättande värderingar kring kvinnor som visar axlar och/eller knän – duger inte kvinnan som Gud skapade henne? kan man undra.

    1. Nu när du säger det så har du nog rätt Hahah, vi har varit lite trötta / sega de senaste dagarna och det är säkert för att vi ”slappnar av” nu när vi är så nära hemma. Ja det är jobbigt med de muslimska klädkoderna, detsamma gäller dock för män också, att man behöver täcka axlar och knän. Därför går nästan alla runt med jeans och långärmat…

  3. Har varit så kul att följa er blogg under resan! vädret i Skåne är tyvärr riktigt ruskigt. Just nu regnar det, blåser halv storm och är bara några få plusgrader. Grått och ruggigt. Men vi har ju haft lite försmak av vår/sommar så vi kan ju hoppas att ni tar med er det fina vädret hem. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *