En tur på gatorna i Arusha

Efter att vi hunnit landa på vårt övernattningshotell i Arusha bestämde vi oss för att gå ut på jakt efter vatten trots att vi kände oss lite oroliga över att vistas ute på gatorna. Det är ingen storstad men fullt med människor och bilar överallt.

Väl ute på gatorna blev vi uttittade totalt då vi var de enda vita människorna… Alla har varit jätte nyfikna och trevliga mot oss, samt har frågat om vi behöver hjälp osv. Många ropar ”Jambo” eller ”Mambo” vilket betyder hej och även ordet ”Karibu” har vi lärt oss idag, det betyder välkommen. Även många som kommit fram och vill skaka hand med oss. Dock blev vi väldigt nervösa när vi var tvungna att fråga om vägen till en bankomat och två olika personer vid två tillfällen hängde efter oss och ville visa hela vägen dit.

Vi hamnade på en stor marknad med skor, kläder och massvis med frukt och grönt. Mycket av skor och kläder som såldes var begagnat.

Nu ska vi äntligen få sova ut (kl är 19.30) och imorgon bitti startar vårt äventyr på riktigt med SAFARI under 5 dagar. Vi vet inte hur internet kommer fungera ute på savannen, det kan därför bli lite längre uppehåll mellan inläggen de närmaste dagarna men håll ut!

Vi stannade vid en familj som sålde mango och frågade vad en kostade, de verkade inte vilja sälja bara en för plötsligt hade de packat en hel påse med 9 st mango som vi fick betala 1 USD för, alltså cirka 8 kr för 9 mango!! Helt sjukt vad billigt

Ett träd mitt på gatan med granatäpplen?

7 kommentarer till En tur på gatorna i Arusha

7 svar på ”En tur på gatorna i Arusha”

 1. Adam! Stort grattis på födelsedagen i efterskott!! Hoppas du hade en underbar födelsedag! Ni ser ut att ha det riktigt gött. 🙂 Stor kram från mig, Niclas, Jack och Fiona.

  1. Tack så mycket! Ja, födelsedagen har varit super. Äntligen har vi internet igen så snart fyller vi på med inlägg om dagarna på safarit. Tack återigen! Kram

 2. Men åååh så mycket god och härlig solmogen frukt, nästan gratis också ju! Smakar säkert helt annorlunda mot den exotiska frukt som säljs i Sverige.

  Man blir riktigt glad av att läsa om hur hjärtlig, varm och hjälpsam ortsbefolkningen är mot er. Så skönt att ni inte blev rånade vid bankomaten!

  Önskar er en riktigt fin och magisk safariresa, det lär vara något enastående. Adam – hoppas du inte blir besviken på kikaren 🙂

  1. Mangon som vi köpt blev vi faktiskt lite besvikna på, den var nog inte helt mogen eftersom den var något sur. Men imorse när vi åt frukost så serverades det vattenmelon och ananas, det var riktigt färskt och utsökt!

   Tack! Om 10 minuter blir vi upphämtade och trippen börjar. Tror att kikaren kmr att vara kanonbra ??

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *