Hello Tanzania

Våra flyg har som tur var gått som planerat och efter cirka 24 timmars resande kom vi äntligen fram till flygplatsen Kilimanjaro!

Där möttes vi av massa leenden och välkomnande lokalbor. För att få komma in i landet behöver man visum vilket gick smidigt att ordna på plats på flygplatsen, vi fyllde i ett papper och betalade 50 USD var så var det klart. Därefter väntade en taxi på oss och färden gick mot staden Arusha (ca 1 timmes bilfärd). Under färden fick vi direkt en uppfattning av Afrika som såg ut precis som på film. Längs vägen var det massvis med kossor, getter och människor som vaktade djuren, det var även många som bodde längs vägen i små stenhus.

Vid lunchtid var vi framme på vårt hotell i Arusha och kunde äntligen fräscha till oss lite och ta en dusch, direkt när vi klev av flygplanet så möttes vi av 30 graders värme. Det var dock längesen vi var så här trötta, vi båda har nästan känt oss sjuka idag då vi rest så länge och knappt fått någon sömn så nu när klockan är 18 så längtar vi bara efter att få gå och lägga oss men först blir det en måltid på hotellet!

Eterlängtat med färsk mangojuice, det har vi saknat sen Asien!

Kvällens måltid.

4 kommentarer till Hello Tanzania

4 svar på ”Hello Tanzania”

  1. Japp det var den, eller åtminstone Emelies, jag trodde jag också beställt vegetariskt men tydligen skulle det vara fisk i min. Emelies var jättegod men kanske lite väl stark. Vi ska helt klart fortsätta äta afrikansk, inhemsk mat i alla fall 😋

   Ja hotellet känns lyxigt, det passar inte riktigt in i området som annars består av halvtaskiga butiksfasader 😁

 1. Vilken lättnad att höra att flyget varken var försenat eller inställt! Har varit orolig för er och att ni skulle behöva tillbringa lång tid på den illa beryktade flygplatsen i Addis Abeba. Förstår verkligen att ni är helt utmattade efter den långa resan, hoppas ni nu snabbt återhämtar er!

  Ett så härligt välkomnande ni fick i Tanzania och så gulligt och omtänksamt med de färska blommorna på bordet. Det är det där lilla extra som gör så mycket för trivseln.

  Adam – vad har du på huvudet?

  Är det en hundstaty i miniatyr som står på bordet? Ser väldigt lustig ut 🙂

  1. Ja vi är så tacksamma över att vi inte behövde stanna en minut till på den flygplatsen, vi vantrivdes och dessutom så stank det rök i hela salen… Haha, javisst var blommorna fina, men servicen är ändå så roligt jämförd med den i Sverige. De som arbetade i restaurangen satt bara någon meter ifrån och pratade i telefon med högtalare (högt) och brydde sig inte om vi tyckte det var irriterande 😂

   Hahaha, på huvudet har jag inget särskilt förutom min vita keps möjligtvis, just den bilden blev väldigt oskarp av någon anledning så jag kan inte se exakt. Hahaha, det var väldigt bra gissat med en hundstaty, det är faktiskt två lejon!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *