5 dagars safari i Tanzania – Dag 1

Efter 5 dagars safari utan internet är vi nu tillbaka i Arusha över natten för att imorgon bitti flyga till Zanzibar! Vi har under kvällarna skrivit inlägg som vi nu kommer att posta i kronologisk ordning. 😀

Fredag 26 januari

Idag har vi haft vår första dag på safariäventyret. Vi blev upplockade 08.30 på vårt hotell där vi mötte de andra resenärerna som vi gör den här trippen med. De är holländare och heter Kenneth och Annarose och baserat på deras namn så var vi övertygna om att detta var ett par i 60-70 års åldern, men oj vad förvånade vi blev när vi mötte två 25 åringar.

Bilen vi färdas med är en Toyota Land cruiser med plats för 6 passare och med öppningsbart tak (som specialtillverkas i Tanzania just för safariresor). Bilfärden till Lake Manyara / Tarangine tog ungefär två timmar och på vägen förbipasserande vi massvis av afrikanska byar som var superspännande att se. Det ser exakt ut som på film, ”ghettobyar” med folk som hänger på sina motorcyklar, sover på något helt slumpmässigt ställe, getter som korsar vägarna etc. I Lake Manyara såg vi bland annat apor, flodhästar, zebror, giraffer, elefanter och en leopard! Enligt vår guide så hade vi stor tur som fick se en leopard, de är det näst svåraste djuret att se (efter noshörning som man endast har chans att se i Ngorongoro).

Efter dagens äventyr så åkte vi till Lodgen / campingplatsen strax utanför parken där vi möttes av vår kock som gav oss rena, blöta och varma handdukar och uppfriskande mangojuice, yummy. Dessutom fick vi sova i en bungalow istället för tält, vilket vi ska göra de nästkommande nätterna. Det här stället är privatägt och har personal som bland annat hjälper safari-kockarna med matlagning. Efter middagen så plockade de fram bongotrummor och en kort stund därefter så var det 5 män och 5 kvinnor som bjöd på afrikanska shower. En wow upplevelse där de sjöng härliga afrikanska låtar (bland annat Panta mera låten!!), uppvisade lokala danser och även en akrobatisk show. Vi var båda väldigt trötta efter dagens alla intryck och härligheter så det blev läggdags direkt efter, ca kl 21.

Imorgon åker vi till Serengeti, en nationalpark som är större än hela Belgien eller Skåne. Där spenderar vi två nätter för att sedan avsluta sista natten vid Ngorongoro kratern.

Vår bil😁

Så många babianer!

Här stannade vi till på ett picknickställe i parken och åt lunch.

Lunchbox som bestod av mestadels vitt bröd. Det var i alla fall mycket mat så vi var nöjda.

Leopard som satt mitt på vägen!! Tyvärr väldigt svårt att få en bra bild eftersom den försvann snabbt in i skogen.

Bungalowen vi spenderade natten i.

Middag! Popcorn till förrätt alla dagar.

Show och dans 😀

1 kommentar till 5 dagars safari i Tanzania – Dag 1

Ett svar på ”5 dagars safari i Tanzania – Dag 1”

 1. Ååh, så kul att äntligen få följa er på safarin! Roligt för er att resesällskapet var jämngamla med er!

  Det var säkert lyxigt och en trygghet att sova i bungalow den första natten jämfört med tält de kommande nätterna. Så spännande att få se alla dessa savannens djur! Det är verkligen en stor skillnad på väder och natur jämfört med det kalla och vintriga Sverige. En sådan tur ni hade som fick se en leopard!

  Vilken exotisk och kul upplevelse med afrikansk show! En riktig stämnings, energi- och humörhöjare 🙂

  Vad många jeepar som var parkerade på det där picknickstället i parken samtidigt – var det så många andra safariturer där?

  Ni lär vara trötta på vitt bröd och popcorn efter den här resan 🙂

  Ser med spänning fram emot fler inlägg från safarin!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *