Safari i Tanzania – Dag 5

Tisdag 30 januari

Sorgligt nog så har det nu redan gått fem dagar, idag avslutar vi i Ngorongoro och vi kan med glädje berätta att vi nu fått se The Big Five; leopard, lejon, giraff, buffalo och noshörning! Sistnämnda såg vi idag, resterande kunde vi bocka av redan dag två. Noshörning är det svåraste djuret att se och vi hade enligt vår guide stor tur som fick syn på det. Tyvärr var det med långt avstånd och det enda sättet vi kunde fånga ögonblicket på bild var genom att fota via kikarhålet.

Natten var väldigt kall, vi sov med alla kläder på plus våra hoodtröjor som vi har med oss för att inte frysa ihjäl till och från Arlanda. Kvällen innan inträffade något riktigt galet – bland våra tält så kom det medan vi åt middag en flock med buffalo’s som hindrade oss från att gå till våra tält. Guiderna sa åt samtliga att inte gå nära dem och gick efter en stund ut mot dem och slamrade med kastruller för att de skulle bli rädda och ge sig av. När vi väl somnat så vaknar Emelie av att en Buffalo är precis utanför vårt tält och äter gräs runtom. Läskigt…

Ngorongoro kratern är riktigt vacker och rik på djur. Ekosystemet ska vara väldigt bra här. Förutom noshörning så har vi idag fått se ett tjugotal lejon i flock, så häftigt. Det hela blev ännu häftigare när vi upptäckte att de rörde sig snabbt mot zebrorna en bra bit bort, men som upptäckte det i tid och sprang sin väg. Kl 11 var vi klara och åkte tillbaka till campingen för att äta lunch för att sedan åka tillbaka till Arusha. Runt kl 16 var vi tillbaka och checkade in på vårt nya boende som var hos en familj vars boende renoverats till att ta emot gäster. Det fanns endast tre rum och det andra var bokat av två svenskar. Stället var superfräscht med bekväm säng, stort badrum (med varmvatten!) och en fin trädgård där de odlar lite allt möjligt. Direkt när vi anlände så frågade vi efter om det fanns någon restaurang, varpå de svarade att de kan laga zanzibarisk mat åt oss, och wow vilken god och spännande mat vi åt! De lagade åt oss fyra gäster och tog $5 i betalt per person. Ägaren satt och pratade med oss i evigheter och berättade intressanta saker om husets historia, deras framtidsplaner om att bland annat odla passionsfrukt, ha en uteservering m.m och hans dröm om att resa till Sverige och att studera i Finland. Vi betalade endast $27 för en natt, vilket fynd för en sådan upplevelse. Dessutom så fick vi massa tips på saker vi inte får missa när vi reser till Zanzibar imorgon.

Ngorongoro

Detta var ett stort ögonblick! 15-20 lejon i grupp

Den lilla blick av svart noshörning som vi fick😅

Lejonen passerade precis vid vår bil!

Mäktigt 😍

Flodhästar

Vårtsvin/pumba

På campingen

Måltiden vi fick av boendet. Så gott och smakrikt alltihop!

1 kommentar till Safari i Tanzania – Dag 5

Ett svar på ”Safari i Tanzania – Dag 5”

  1. Gratulerar till Big five! Vad roligt att ni fick se en noshörning till slut! Tydligen finns det bara ett tiotal i Ngorongorokratern så ni hade verkligen stor tur som guiden sa! Vilken hisnande upplevelse det måste ha varit när lejonen gick precis intill er bil. Reagerade de inte på er och/eller bilen? Så söta ni är på bilden tillsammans 🙂

    Den afrikanska buffeln dödar varje år många människor, den kan bli upp till 340 cm lång och väger mellan 300 och 900 kg. Hornen kan bli upp till 160 cm långa. Förstår verkligen att ni hade stor respekt för dem. Tänka sig att ni har övernattat bland sådana skräckinjagande och farliga varelser – skönt att veta att ni överlevde safarin 🙂
    Emelie – lyckades du somna om efter att ha vaknat av den betande buffeln utanför tältet på natten?

    Vilken häftig upplevelse det måste ha varit att få se när lejonflocken jagade zebrorna!

    Ett sådant underbart och genuint boende ni hamnade på efter att ha återvänt till Arusha! Lustigt att de andra gästerna kom från just Sverige. Låter som en hellyckad vistelse och att ni fick väldigt god mat! Ser fantastiskt fint och vällagat ut. Hur har det gått med maten annars – har ni klarat er från att bli dåliga i magen? Roligt att komma ortsbefolkningen så nära som ni gjorde med personalen på det boendet. Värdefullt att få tips av dem om Zanzibar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.