Kendwa Beach i Zanzibar

Nu har vi fått upp alla inlägg från safarit och wow, vi tycker båda att det fortfarande känns overkligt och som en dröm. Vi befinner oss nu på paradisön Zanzibar och det är nästan ännu mer drömmigt, enligt Adam är detta anledningen med hela resan medan safarit är det största enligt Emelie.

Nu njuter vi till fullo och har hamnat på en jättefin anläggning som heter Kendwa Rocks, vårt rum är väldigt litet men en säng & en dusch mitt i samma rum och sedan ett minimalt badrum, detta betalar vi ca 900 kr per natt för. Själva omgivningen är dock helt fantastiskt! Nästan hela hotellanläggningen ligger på stranden och restaurangen ligger också där. Stranden och havet är helt fantastiskt! Precis som bilder på maldiverna. Som taget ur en resetidning. På detta hotell stannar vi totalt 3 nätter, imorgon åker vi vidare mot ett nytt hotell några kilometer här ifrån.

Minimal flygplats i Arusha, inte direkt som de flygplatser vi är vana vid i Europa ? tror nästan att denna slog flygplatserna i Filippinerna…

En handskriven flygbiljett haha och på namnet räcker det tydligen med bara förnamn..

Jättelitet flyg som skulle ta oss till Zanzibar! Väldigt jobbigt och läskigt att flyga i sånt litet flygplan, det fanns totalt 12 platser.

Flyget var så litet att man såg piloterna under flygturen

Måltid på hotellet! Ännu en grönsakscurry, vår favorit

Kommande bilder får tala för sig själva. 🙂

Godaste juicen! Så himla fräsch

Frukost med mängder av frukt! Vi har längtat varje morgon efter denna frukost

Hamburgare med aubergine och avokado

När vi gick på stranden på kvällen så körde det förbi en båt med musik och bongotrummor, alla på båten dansade som galningar och folk på stranden hängde på dansen, så kul att se!

4 kommentarer till Kendwa Beach i Zanzibar

4 svar på ”Kendwa Beach i Zanzibar”

 1. Ååh gud vilket vatten! Vilken dröm! Här är det regnigt och grått. Dock ingen snö i Skåne.
  Men ni har ju valt helt rätt årstid att fly från Sverige.
  Alltså det där flygplanet hade jag aldrig vågat sätta mig i. Fy fasen vad läskigt! Ni är verkligen modiga.

  1. Visst är det underbart ? tråkigt med regn, ja visst perfekt timing. Haha, vi hade knappast några andra val än att sätta oss i flygplanet ? det var endast plan i den storleken som avgick från flygplatsen… Det kändes lite extra tryggt iom att piloterna var européer.

 2. Vilket magiskt ställe ni nu har hamnat på! Är en fröjd att se hur bra och härligt ni har det – är så glad för er skull! Underbart att se det turkosblå havet med kristallklart vatten, den vita sanden med palmer och de romantiska solnedgångarna. Helt sagolikt och en stor kontrast till hur vädret är just nu i Sverige – snön vräker ner intensivt i tunga blöta sjok och kylan går genom märg och ben. Drömmer mig bort för en stund till denna fantastiska paradisö…

  Väldigt modiga ni är som vågade flyga i det där lilla propellerplanet. Haha – planet är safariinspirerat med zebrarandig fena 🙂 Inte mycket säkerhetstänk varken på flygplatsen eller inne i cockpit där piloterna inte är avskärmade från passagerarna. Angående boarding passet där endast passagerarens förnamn krävs kan liknas vid biljetterna till inrikesflygen mellan Växjö och Stockholm fram till runt 1985 – då behövde man inte ens ange förnamn vid bokning och ombordstigning utan det räckte med en helt opersonlig biljett.

  Maten ser som vanligt väldigt smarrig ut! Den där fräscha juicen påminner säkert om mojito? Såå mumsigt med smakrik och nyttig solmogen frukt! Haha – pannkakor med nutella 🙂

  Så festligt med den där partybåten! Ni skulle hängt på! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *