Från Kendwa till Nungwi

Emelie hade svårt att skilja sig från vårt underbara boende i Kendwa, där frukosten var ljuvlig med stort utbud av färsk frukt och juice, personalen alltid på glatt humör, stranden fantastisk och inte påverkad av tidvattnet som det är i Nungwi. Adam insåg inte hur bra vi haft det förrän vi kommit till det nya boendet – Amaan Bungalows i Nungwi.

Efter att ha vistats i receptionen i fem minuter kände vi oss båda osäkra på om vi hade gjort rätt i att förflytta oss 4 km bort ifrån Kendwa Rocks. Bemötandet betydligt sämre, andra gäster bakom oss i kön med klagomål och nonchalans när vi försöker övertyga dem om att vi minsann visst lyckats få rabatt på boendet under vår tredagars vistelse. Eftersom vi anlände cirka tre timmar innan ordinarie incheckningstid så fick vi lämna våra saker hos dem och bekanta oss med hotellområdet så länge. Ännu mer besvikna var vi när vi möttes av ett hav där vattnet inte började förrän 100m ut och stranden endast bestod av smuts (stenar, alger, snäckor). Vi fick handdukar till poolområdet men utan lov att bada förrän vi fått vårt rum, vilket vi fick två timmar senare. Missnöjda och besvikna som vi var försökte vi ta reda på om föregående hotell hade något rum ledigt, trots deras månatliga och populära full moon party. Så var inte fallet utan vi tvingades att genomlida ett värre hotell med förfärlig badstrand. Prisskillnaden är att det nya boendet kostar 80 kr mindre per natt. Rummet här är dock större än det föregående.

Närmare in på eftermiddagen märker vi hur stranden ”fylls på” med vatten och vi inser att det var tidvattnet som fick stranden att se så sjaskig ut. Tack och lov för det! Inte bra att checka in på ett nytt hotell just när tidvattnet är som tydligast, kanske något hotellet borde förvarnat oss om ?. Vi kunde andas ut igen och njuta. Nämnvärt är att vi dessutom fått riktigt fin utsikt ifrån balkongen på hotellrummet. Amaan Bungalows har som sagt ett poolområde och det är här vi spenderat mestadels av tiden på grund av avsaknaden av strandstolar, vilket vi nu förstår med tanke på att vattennivån framåt kvällen blivit ännu mer påtaglig. Utsikten härifrån är väldigt vacker, likaså från restaurangen precis framför.

Vi börjar gilla Nungwi mer och mer, det finns betydligt fler hotell i närheten och därmed ett större utbud av restauranger och småbutiker. Prisläget på mat varierar, på vissa hotell (inkl. vårt) kostar en rätt mellan 100 – 200 kr. De ställen vi har ätit på har priserna varit ca 40 – 70 kr. Strandförsäljarna är lika många, om inte fler, som erbjuder allt från snorkelturer till taxi och droger. Vi har blivit tillfrågade om vi vill köpa ”Bob Marley cigarettes” av fler än 10 olika personer. Lite förvånande i och med att de typiska turisterna här är äldre par. Vi skriver det här inlägget dagen efter att vi checkat in och imorgon har vi en snorkeltur framför oss som vi är väldigt taggade inför. GoPro:n fulladdad så vi hoppas på att kunna filma mycket undervattenliv. Vi är inte helt säkra på om vi ska dyka här i Zanzibar med tanke på vad som hände sist, men blir det av så gör vi det när vi är på nästa hotell.

Brasa som tändes bredvid strandrestaurangen på Kendwa Rocks

På väg till receptionen för att checka ut så får vi syn på den här ödlan

Fake smile… I stunden var vi båda ledsna.

Utsikt över hotellområdet från restaurangen

Utsikten från hotellrummet ?

Hotellets andra restaurang, precis intill havet

Tidvatten…

När vi letade efter restaurang på kvällen gick vi förbi dessa afrikanska pojkar som alla badade med sina vanliga shorts. De verkade älska att bada med de kraftiga vågorna, något deras föräldrar säkert inte hade uppskattat

En restaurang vi gick förbi, ser ni att möblerna längst ut bokstavligt talat är i vattnet?!

Samma restaurang, en vanlig syn att de visar upp all fisk de erbjuder.

Solnedgången i Nungwi har ryktet att vara väldigt vacker, vi håller absolut med, men den i El Nido, Filippinerna var helt klart vackrare!

Bananträd vi uppmärksammade på väg till frukosten, precis utanför hotellrummets byggnad

Frukost med utsikt… Lägg märke till att en fattig riddare saknas. Sekunden efter att vi lämnat bordet för att hämta vatten så visar sig tre fåglar som KNYCKER Adams ena fattiga riddare.

Emelies specialitet; att flyta ?

3 kommentarer till Från Kendwa till Nungwi

3 svar på ”Från Kendwa till Nungwi”

 1. Tråkigt att Nungwi (åtminstone till en början) inte nådde upp till Kendwas höga nivå. Fick ni den utlovade rabatten på hotellrummet till sist trots allt? Undrar varför ni inte fick lov att bada i poolen förrän ni fått tillgång till ert rum? Varför ens ge er handdukar på direkten isf? Vilken tur att det vände till det bättre under eftermiddagen! Vilken lättnad för er. Hotellområdet ser jättefint och trivsamt ut och ni har verkligen en fantastisk (och svårslagen) utsikt från ert rum.

  Vad mysigt med brasan vid Kendwa beach! Härlig bild på solnedgången, som säkert varierar i skönhet från dag till dag, utifrån rådande luftföroreningar och molnighet. Så vacker utsikt från frukostbordet!

  Hoppas ni får en underbar snorkeltur med bra väder imorgon! Ni lär hitta Nemo bland de fina korallreven 🙂

  Angående tidvattnet så är det framförallt östkusten som påverkas, på västsidan är ebb och flod tydligen inte alls lika framträdande. Skillnaderna i tidvattnet ökar även för ju längre söderut på Zanzibar man kommer. Tidvattenhöjden ökar även vid fullmåne 🙂

  Upplever ni att där finns mycket mygg? Finns det myggnät runt sängarna på hotellrummen?

  1. Som tur är finns det knappt några mygg alls på varken Kendwa, Nungwi eller Paje. Så himla skönt! Vi har sett en mygga hittills. Sprayar med myggmedel på kvällarna ändå för att vara säker… Myggnät finns alltid runt sängarna =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *