Snorkeltur med Safari Blue i Zanzibar

Idag var det dags att utforska det marina livet i Zanzibar och vi valde företag att åka med noga genom att jämföra massa olika på TripAdvisor. Företaget vi gjort turen med har över 1200 omdömen och nästan fullpott i användarbetyg så därför förväntningarna höga och vi kände oss trygga.

Taxin som skulle ta oss till deras utgångspunkt hämtade oss 08.10 på vårt hotell och vi stod redo vid frukosten 07.30 precis när den ska öppna för att hinna. Draperiet var täckt och ingen frukost syntes till, det strömmade in gäster och det var inte förrän 07.45 som en rysk familj vågade sig in bakom draperiet och tog för sig i alla fall. Efter det hängde de flesta på och vi hann åtminstone få oss lite frukost innan det var dags att ge oss iväg. Bilresan med taxin tog två timmar eftersom företaget finns på andra sidan ön och när vi väl kom fram så hade båten med de andra passagerarna redan åkt iväg för sisådär 15 minuter sedan. Bra start. Två representanter från företaget väntade oss dock och tog med oss på en liten båt i racerfart ut till den större båten så vid kl 10 hade vi nått ikapp dem. Båten var till vår besvikelse överfull och det var ingen av de andra som ville ge plats åt oss så fick sätta oss på ett trädäck längst fram. Snorklingen var väldigt bra och vi såg massvis med färgglada fiskar, vi stannade vid två olika ställen. Kvalitén på marinlivet är i klass med det i Filippinerna, kanske snäppet sämre. Höjdpunkten under dagen var utan tvekan det ögonblick då en vild delfin simmade längs vår båt. Emelie kan stoltsera med att hon fick syn på den först! Lunch intogs på en liten liten ö där det även växer gigantiska Baobab träd som har en frukt/bär som ska vara supernyttig. Maten var över förväntan, det fanns bland annat vegetariska alternativ som banancurryröra, hummer som Adam smakade för första gången, kyckling och ris. Till efterrätt fick vi prova massvis med olika frukter härifrån, jackfruit, mango, dadlar, papaya, baobab, passionsfrukt och ananas, rena paradiset! Dadlarna var nästan bara Adam som åt av och de var riktigt smarriga dem också. Det som drog ner dagens utflykt var att vi endast snorklade vid två tillfällen (30 minuter på vardera), stannade på lunchstället i över två timmar och avslutade med ett besök på en pytteliten strand under 10 minuter. Vi är alltså tyvärr inte lika imponerade av det här företaget som många andra verkar vara. När det var dags att bege sig tillbaka till utgångspunkten så hissade vi segel och ”gled” vägen tillbaka, lite häftig förstagångsupplevelse för oss båda.

Kl 18 är vi hemma på vårt hotell igen och precis innan Adam ska duscha upptäcker han att han bränt hela ryggen rejält. Så onödigt. Emelie som ändå påmint om att smörja in hela kroppen så att det inte glöms senare. Adam envisades med att inte smörja in överkroppen förrän t-shirten ska av eftersom det blir klibbigt. Åh så onödigt! Vi har nog inte berättat att vi dessutom bränt oss båda två under den andra dagen i Zanzibar, när vi var på Kendwa. Våra kroppar är från och med igår läkta från den brännan som var över bröst, nacke och ben. Nu blir det ännu mer försiktighet och skuggliggande för Adam. Lite komiskt att vi inte brände oss en enda gång i Sydostasien, solen är verkligen starkare här.

Tre nätter här i Nungwi har gått fort och imorgon lämnar vi den nordliga sidan av Zanzibar och åker vidare till den östra delen, Paje. På nästa ställe stannar vi 6 nätter på samma boende vilket är väldigt skönt.

Uppdatering morgonen efter att inlägget skrivits: Adams bränna har lagt sig rejält från gårdagen, tack och lov! Kokosolja for life.

Kylboxen var full med läsk och det var bara att ta för sig. Nästan alla andra i båten var från Frankrike förutom ett äldre par från Sydafrika som firade 50 års bröllopsdag

Kan detta vara en vild aloe vera växt?

Lite allt möjligt på tallriken; hummer, banancurry, majsbiff, ris, tomatsås

Snäckor överallt på stranden efter att tidvattnet dragits undan

Plötsligt fick vi syn på ett utegym! Här lyfter Adam sten.

Den här var dock omöjlig, inte en enda besökare har hittills lyckats lyfta stången

Väl tillbaka på hotellet och när vi är redo att duscha så saknas våra handdukar! Städerskan har tagit dessa. Gick till receptionen, ingen kom med nya förrän en timme senare. Adam gick därför själv till tvättstugan och bad om nya, vilket han fick direkt… Fotot för att demonstrera hur kaotiskt det ser ut

Senare gick vi till stället bredvid vårt hotell, ett lyxhotell som har en rooftop-bar, supermysigt

Magisk utsikt ut över solnedgången

Adams härliga solbränna

3 kommentarer till Snorkeltur med Safari Blue i Zanzibar

3 svar på ”Snorkeltur med Safari Blue i Zanzibar”

 1. Undrar så hur jackfruit smakar? Den finns att köpa konserverad i Sverige. Är ett populärt köttsubstitut bland veganer att laga pulled jackruit av. Istället för pulled pork. Blir tydligen väldigt likt riktigt kött i struktur och konsistens.

  1. Intressant med pulled jackfruit! Det ska vi prova när vi kommer hem ? jackfruit har ganska söt smak och är faktiskt lite trådig i konsistensen. Kan det finnas färsk jackfruit hemma i Sverige tros?

 2. Ni gjorde verkligen allt ni kunde för att hamna hos rätt ”snorkel-företag”. Så många missar det trots allt blev – stackare! Taskigt för er att ni inte hann äta någon rejäl frukost och även att båten med de andra passagerarna redan hade åkt iväg när ni kom dit, trots att ni inte var så värst försenade. Trodde inte att de kunde var sååå punktliga. Tur ändå att några av arrangörerna väntade på er och att ni fick hjälp med att ansluta till snorkelsällskapet. Dålig stil av dem att överboka båten så att ni inte fick en sittplats bland de andra. Vilka taskiga fransmän som inte ville tränga ihop sig lite för er skull.

  Häftigt med delfinen! Kul att du upptäckte den först, Emelie! 🙂 Gillade du hummer, Adam? Ååå, så gott med all frukt ni fick! Baobab låter spännande, trädet det växer på ser både väldigt lustigt och overkligt ut (påminner lite om min flasklilja hemma, fast i jätteformat). Har aldrig tidigare hört talas om frukten men har nu efter lite googlande sett att den finns att köpa som pulver i Sverige för att blanda ner i smoothies tex. Men så onödigt länge ni stannade på det där lunchstället! Undrar vad vitsen var med det superkorta besöket på ministranden?

  Nu ger ni väl snorkelföretaget ett mer rättvisande betyg så att andra snorklare kan undvika att ha samma höga förväntningar som ni hade!

  Usch vad jobbigt, smärtsamt, tråkigt – (och onödigt!) med solbränna, verkligen förrädiskt när man är ute till havs. Så skönt att den ändå lade sig så snabbt! Man kan inte vara nog försiktig. Ja, det ser ut som Aloe Vera på bilden, den lindrar och läker solbränna otroligt effektivt.

  Hoppas att boendet i Paje kommer uppnå till (eller helst överträffa) alla era förväntningar eftersom ni ska stanna där så länge.

  Har sett på flera bilder att ni dricker Kilimanjaro-öl, är den väldigt god eller är det den enda sorten som erbjuds på ön?

  Vilken lycka att gå på stranden och samla snäckor efter att tidvattnet dragit sig tillbaka 🙂

  Ett sådant komiskt utegym! 🙂

  Ååå, vilken mysig bar uppe på taket under bar himmel 🙂 Ser fantastiskt rogivande, stämningsfullt och romantiskt ut. Såå härligt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *