Tillbaka till paradiset Nungwi

Vi kände det redan första kvällen, att vi inte skulle trivas här på östkusten i Paje. Det är nästintill bara kitesurfare här som ockuperar stranden och havet samtidigt som det knappt går att bada utan badskor på grund av sjöborrar. Två svenskar vi mött hade båda klivit på varsin sjöborre, inte kul. Avsaknaden på butiker/försäljare som säljer dessa skor har gjort att vi inte vågat oss ut längre än några meter. Vi båda saknar norra sidan av den här paradisön väldigt mycket och därför beslutade vi oss igår morse att försöka avboka våra kommande tre nätter här och istället åka tillbaka till Nungwi. De kunde inte göra något förutom att lägga upp vårt rum som bokningsbart på Booking, skulle det bli uppbokat får vi pengarna tillbaka men annars inte.

Typiskt nog så har det inte blivit uppbokat än när vi checkar ut morgonen därpå. Men men, fastän vi förlorar ~ 3000 kr så tycker vi båda att det är värt varje krona att återvända dit där stranden är vackrare än någon annanstans. Lite komiskt är det att vi därmed endast stannar 3 nätter på varje boende i Zanzibar. Om vi hade kunnat göra om i vår resplan på ön så hade vi stannat 6 nätter i Kendwa och 6 i Nungwi (och därmed endast två hotell).

Lite ytterligare intressant fakta som vi nyss fått reda på:

Det är vääldigt många byggnader vi kör förbi när vi sitter i taxin som inte ens är halvfärdiga. Det ser ut som att det bara är stenväggar uppsatta, inga dörrar, fönster eller något tak. Det handlar helt enkelt om att folk inte har råd att fortsätta sina byggen. Taxin som kör oss till Nungwi förklarar att det beror på att de inte har råd att fortsätta byggandet och att ett husbygge här kan ta runt 6 år utan problem. Då är det tänkvärt att husen ungefär är lika stora som ett vardagsrum, om inte bara ett sovrum.

Nu när vi kommit tillbaka till Nungwi är vi lyckligare än någonsin! Vi bor på ett litet familjeägt ställe med apartment-känsla med stranden precis nedanför, helt magiskt. Rummet är stort och vi har utsikt över stranden/havet från flera fönster. Nu ska vi njuta till fullo de sista tre dagarna av strandliv.

Stranden i Paje

Så sorgligt, överallt på denna strand är det små barn som kommer fram till en och ber om mat eller pengar. Finns även vissa som vill sälja stenar.

Sista måltiden i Paje, en fylld aubergine med rostade grönsaker och pumpa. Mycket gott!

Fantastisk frukost!

Cirka 10 cm stor krabba….

Några bilder på hur det ser ut längs vägarna när man åker bil.

Äntligen framme i Nungwi igen!! Sån lycka

Vårt nya boende i Nungwi, väldigt stort och fantastisk utsikt! Precis på stranden

Vår uteplats

3 kommentarer till Tillbaka till paradiset Nungwi

3 svar på ”Tillbaka till paradiset Nungwi”

 1. Jo, på till exempel Scandic hotell gäller att avbeställning ska ske senast kl 18.00, annars, får man betala för ett dygn. Ni skulle alltså fått alla pengarna tillbaka för de nätter ni avbokat, om det hade gällt Scandic i Sverige. Tror inte att andra svenska hotell skiljer sig så mycket från Scandic i det avseendet. Utifrån det ni skriver om turerna kring avbokningen av hotellrummet i Paje är det troligt att ni inte hade fått tillbaka några pengar alls, även om rummet hade hunnit bokas av någon annan.

  Smidigt att ni fick åka hotellets bil tillbaka till Nungwi! Både prisvärt och tidseffektivt 🙂 Förstår dock inte hur den förre föraren lyckades ta så lång tid på sig?

  Tur ni inte hade hyrbil på Zanzibar 🙂

 2. Vilket toppenbra beslut att lämna Paje! Synd som sagt att ni inte fick tillbaka pengarna, håller iaf tummarna för att ni får tillbaka en del av dem. Dåliga avbeställningsvillkor till skillnad mot hur det är i Sverige. Hoppas ni hittade en billig och seriös taxi tillbaka till Nungwi! Ni är duktiga och företagssamma när det gäller att lösa sådant ni inte är nöjda med. Ert nya boende i Nungwi är väldigt fint! Så underbart att ni nu bor så nära stranden! Härligt att det löste sig så bra för er ?

  Det finns trots allt en fördel med att ni varit ända nere i Paje – och det är att ni nu säkert uppskattar Nungwi betydligt mycket mer än vad ni hade gjort utan erfarenheten från Paje.

  Den där auberginen med rostade grönsaker ser otroligt god ut ?

  Men usch vilken läskig syn med en så stor krabba inomhus ? ?

  Ser i taxin ni åkte med att den är högerstyrd, visste inte att det är vänstertrafik där?

  1. Nu när vi lämnat hotellet så blir vi helt utan något tillbaka, jag tror iofs inte att man kan förvänta sig det av något hotell i Sverige heller, eller? Hotellet hade en egen bil som de körde oss i för $40. Resan tog 1h, 20 min, helt sjukt att förra föraren tog 2h o 20 min på sig ?. Ja vi uppskattar Nungwi mycket mer efter Paje!

   Jodå det är vänstertrafik här, så lite ovant varje gång det blir situationer i trafiken ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *