Sista chansen att jobba på brännan

Nu är sista sol och baddagen kommen, imorgon åker vi till Stonetown som är med på UNESCOs världsarvslista, den största ”staden” i Zanzibar. Denna stad har massvis med historia så vi får se vad vi hinner med under en dag. Flyget hem mot Sverige går på tisdag och vi känner oss faktiskt redo båda två att åka hem. Resan har varit helt fantastisk och vi har upplevt så himla mycket att det känns som vi varit iväg jätte länge.

De senaste dagarna har vi bara njutit av solen och havet så vi har inte jätte mycket mer än så att dela med oss utav?

Mitt i vår photo session kommer det självklart alltid någon säljare och avbryter. Snorklings-, solnedgångs- och stadstur bland annat. När Adam förklarar att vi gjort allt erbjuds afrikanska skyltar och annat hantverk. Till sist… Bob Marley ?. Förstår inte att turister köper det här, i ett muslimskt land där straffen borde vara ganska hårda.

Solnedgången från vår terass

Ännu ett besök på rooftop-baren

Massa afrikaner som spelar fotboll, väldigt vanlig syn framåt solnedgången

De bryr sig aldrig om hur sandiga de blir, kastar sig överallt ?

Här satt vi och åt intill havet i föregående inlägg

Ett besök på restaurangen Le Macis som är 1:a rankad på TripAdvisor. Definitivt värd sin förstaplats! Vi åt varsin shawarma sallad med bland annat avokado, hummus och kikärter. Första gången vi drack vin i Afrika, en flaska kostade 35 000 TSH vilket motsvarar 125 kr.

3 kommentarer till Sista chansen att jobba på brännan

3 svar på ”Sista chansen att jobba på brännan”

  1. Vilken mysig solnedgång från er terass! Det var väl ett efterlängtat återbesök på rooftop-baren? 😉 Drinken ser jättegod ut! Salladen var säkert väldigt smarrig! Var vinet gott?

    Hoppas sista dagen på stranden blir toppenbra och härlig! Hoppas också att ni får en fin och intressant dag i Stonetown imorgon! Skönt att höra att ni är redo för hemresa 🙂

    Vad är det för små stubbar som finns invid strandkanten? Om det blir mer högvatten finns kanske risk att man skadar sig?

    Ska ni åka ett sådant där litet flyg imorgon från Zanzibar till fastlandet? Reser ni via Addis Abbeba och via Arlanda? Förmodar att även hemresan tar något dygn att genomföra?

    1. Vinet var gott, det var Barefoot som även finns på Systembolaget! Håller med om stubbarna, vet faktiskt inte riktigt varför de finns där.. Lyckligtvis är det ett stort flyg från Zanzibar till Addis Ababa men hade vi åkt till tex Dar es salaam så hade det nog varit ett litet flyg. Resan hem är 15h flygtid och 5 timmars uppehåll i Addis Ababa där vi i skrivande stund är. 23:50 åker flyget mot Arlanda o vi landar 05:40. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *