Växjö till Marrakech

Efter närmare sex veckor hemma i kalla Sverige har det nu blivit dags för ännu en resa! Den här gången åker vi tillsammans med Emelies familj till Marocko i sju dagar för att fira hennes mammas 50 årsdag.

Flyget som tar oss till Marrakech avgår från Arlanda kl 12 och för att vara i god tid har vi lämnat Växjö redan vid 03:30. Lyckligtvis kunde vi fortsätta sova en stund under bilfärden eftersom Jörgen gärna kör på semestrarna ?. För att få plats med fem stora resväskor i bilen är deras takbox monterad, det känns redan skönt att lämna backpackerryggsäckarna hemma för stora rullväskor som får resan att kännas lite lyxigare. Bilfärden gick förvånansvärt snabbt tack vare att det var väldigt lite trafik; efter tre timmar var vi redan i Nyköping. Vi stannade till vid en Rasta-rastplats för att äta vår medhavda frukost på en bänk i deras korridor när en städerska närmade sig och tvingade ut oss i kylan, tyvärr inte något mysigt med att äta frukost frusandes utomhus och stående i – 1°.

Tidsskillnaden i Marocko är endast en timme (två timmar i och med den svenska sommartiden som infaller inatt) så det blir inte någon tuff omställning, flygresan tar dessutom endast fem timmar. När vi landat på Marrakech flygplats var klockan 16.30 och om det inte vore för den längsta kön vi någonsin sett (och som tog över en timme att stå i) innan vi kunde hämta vårt bagage så hade vi hunnit utforska hotellets närområde innan middag, nu blev det istället mat och sen direkt till sängs. Vi är väldigt trötta efter den här eviga resdagen men enormt nyfikna på morgondagen. Intrycket av staden än så länge är att det är mycket människor överallt och charmiga byggnader med hål-i-väggen butiker precis som i Tanzania, här märker man dock att standarden är bättre.

1 kommentar till Växjö till Marrakech

Ett svar på ”Växjö till Marrakech”

  1. Å, vilken glad överraskning 🙂 Vad roligt och spännande att fira födelsedagen i Marocko!
    Hoppas ni får en helt underbar resa fullspäckad med fina upplevelser och härligt väder!
    Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *