Längtan tillbaka

Godkväll!

Vi har redan varit hemma i hela fyra dagar, dagarna har bara sprungit iväg. Tiden går helt klart mycket fortare i Sverige… vi har dock hunnit göra en hel del, bland annat har vi bytt till sommardäck på våra bilar, lagat 3 måltider på totalt 24 portioner (viktigt med matlådor!), vårstädat och roligast av allt; sammansatt alla videoinspelningar till en enda film! Efter att ha gått igenom alla sparade minnen så saknar vi redan Filippinerna, det är verkligen ett så vackert land som vi gärna vill tillbaka till en dag. Vårt tips till er – åk dit! Det är värt den 20 timmar långa resan inkl mellanlandning.

Vi vill tacka er alla som följt oss under resans gång, det har varit så peppande och uppmanande att fortsätta skriva inlägg efter alla fina ord och kommentarer som vi fått. Tack vare det har vi nu ett ovärdeligt minne för livet att blicka tillbaka till. Vårt bloggande tar nu slut för den här gången men om vi någon gång bestämmer oss för att göra en liknande långresa igen så lovar vi att informera och be er att följa med.

Nu får vi hålla tummarna för att vi faktiskt fått med oss sommarvädret och att det bara gör ett kort stopp någonstans på vägen.

Kommentera gärna vad ni tycker om filmen! =) och glöm inte att ändra kvalitén till 1080p för bäst upplösning.

3 kommentarer till Längtan tillbaka

Sista dagen i värmen

Halloj!
Idag är det alltså vår sista dag på resan, det känns helt overkligt. Hur kan denna resan som inte ens hade något planerat slutdatum nu plötsligt vara slut? Men OJ så mycket vi har gjort och oj så länge vi har varit iväg. Vi båda har längtat hem ganska rejält den senaste månaden. När vi tänker tillbaka på när vi var tex i Thailand så känns det som en helt annan resa, på något vis känns det som att vi var yngre då och inte alls lika ”vana” som nu. 🙂 Så mycket vi lärt oss och tar med oss hem till Sverige. Vi är så glada att vi gjort den här resan tillsammans och klarat det så bra utan att tröttna på varann, allt har fungerat så bra och nu har vi ännu mer lärdom och vetskap om hur bra vi är och hur roligt vi har tillsammans!

Nu ska vi packa ihop våra ryggsäckar för sista gången (för den här resan) för att kl 2 på natten bege oss till flygplatsen. Imorgon runt 10 på förmiddagen landar vi på Arlanda och kommer hem lagom till världens bästa lillasysters födelsedag🎈🎉


Idag har det minst sagt varit varmt. Inte jätte sugna på att komma hem till snö/regn.

Ett sista hopp ner i poolen!

OBS: Detta blir inte vårt sista inlägg, som vi tidigare utlovat kommer vi att publicera en sammansatt video av många saker som vi inte kan vänta med att visa för er.

4 kommentarer till Sista dagen i värmen

Sol

Hej!

Idag har vi inga speciella planer, vi känner att vi gjort det mesta som plånboken tillåter, det finns egentligen hur många aktiviteter och häftiga saker som helst att göra här men allt är dyrt och kostar minst 700 kr per person. Vi funderade på att åka till ett gigantiskt vattenland men det kändes inte värt. Sen är ju ett besök till öknen nästan obligatoriskt men eftersom vi redan upplevt det i Vietnam så skippar vi även det.

Istället spenderar vi sista dagen i en varsin solstol för att njuta av den sista solen på ett tag. Nu har vi precis smort in oss med solkräm för sista gången denna resa, tror vi har slösat upp 6/7 st flaskor haha det måste vara rekord..Vi hade hoppats på att komma hem till en varmt Växjö men så verkar det icke bli då vi hört att det fortfarande snöar då och då? Det blir nog att flyga hem i jeans för att inte frysa ihjäl när vi landar och våra jackorna lämnade vi ju hemma i Växjö.

Även gårdagen spenderades i solen, på förmiddagen var vi på stranden och eftermiddagen vid poolen. Stränderna här är egentligen inget särskilt mot vad vi upplevt i Filippinerna, skulle jämföra dem här mot stränderna vid medelhavet, plus att det är väldigt kallt i vattnet så man får doppa sig snabbt och sen springa upp, här kan man inte ligga och flyta i flera timmar som Emelie annars gjort de senaste veckorna…

Framåt 17 tiden igår tog vi en taxi till ”Guld Souken”, vilket är ett stort marknadsområde där det säljs guld och diamanter men även kryddor och liknande. Guld här är mycket billigare än i Sverige då det är skattefritt/momsfritt men det blev dessvärre inga inköp för vår del, plånboken tillåter inte det nu haha. Vi åkte därifrån väldigt snabbt då det inte var jätte kul att nästan bli indragen i alla butiker av försäljarna, de var riktigt jobbiga och gav sig inte så vi vandrade istället hemåt och åt på vår favorit veggo restaurang här. Vi blev förvånade att försäljarna var så på eftersom all befolkning här annars är väldigt vaksamma och undviker gärna kontakt, tror inte vi pratat knappt med någon här förutom personalen på hotellet, inte ens taxiförarna vill småprata något.

På vägen hem provade vi även en äkta kebab som finns överallt här, för den betalade vi ca 15 kr och den var mer än godkänd! Kanske får bli dagens lunch 🙂 En annan sak vi lagt märke till här är att det är väldigt få kvinnor ute, 70% på dagarna är män men när det börjar bli mörkt så är det lätt 90% män som vistas utomhus och samma på tunnelbanan. Det finns för övrigt heller inga gatuhundar här vilket är skönt, vi har inte sett en enda medan i de övriga länderna vi besökt så var det hundar ÖVERALLT. Det finns dock en del gatukatter konstigt nog, alla vi sett är jätte fina och inte skadade eller smutsiga knappt, nästan så man kan tro att de har en ägare.

Tiden i Dubai har verkligen gått snabbt och det har varit skönt att bo på samma hotell i 9 nätter istället för att byta boende var fjärde natt vilket vi oftast gjort under resan. Här har man kunnat packa upp lite och känna sig ”hemma”. Helt ofattbart att vi snart får sova i vår egen säng!

Idag lyxade vi med en sista hotellfrukost!

Vid guld souken igår

Precis vid vår tunnelbana. Tyvärr har vi inte jätte mycket heltäckande kläder med oss och Emelie tänkte att denna klänning ändå borde vara okej trots att den inte täcker axlar eller knän men hon fick minsann några arga blickar från äldre män.. Inte roligt men samtidigt går de flesta turisterna klädda så här och vi har faktiskt svettats och gått runt med JEANS här vissa dagar för att täcka oss.

Fina gatukatter<33 dessa måste vara släkt/familj, båda hade vita kroppar med mönstrad svans???? Så coolt tycker vi

6 kommentarer till Sol

Lördagsbrunch i Dubai

Hej!
Idag har vi varit på lyxhotellet Vida Downtown och ätit lördagsbrunch som verkar vara en populär grej även här. Detta är definitivt det lyxigaste vi någonsin varit med om, maten var helt magnifik och vår vy vackrare än den finaste matbilden på Instagram.

Vi försökte äta så sakta som möjligt eftersom vi fick vara här mellan 11 – 15 men det var vääldigt svårt att motstå från att vräka i sig allt vi hade framför oss. Hotellet kostar 2600 kr per natt och brunchen 350 kr per person, så värt för denna underbara upplevelse.

Vi har nog aldrig varit såhär mätta, vi vill inte ens äta någon kvällsmat nu när klockan är 20. De hade världens bästa utbud av allt verkligen. Ett helt bord med brödbakelser, ett med müsli, en hylla med frukt och så vidare. Till skillnad från svensk brunch så serverades det obegränsat med fruktdrinkar så vi passade på att dricka vår favorit (färsk mango) och ”dagens” som var en blandning av kål, gurka, orange och mango, så sjukt gott! Det fanns även ren kokosjuice och en ny favorit; rismjölk. Vi har bestämt oss för att försöka göra egen sådan när vi kommer hem eftersom det verkar vara relativt enkelt.
Efter brunchen (som vi förvånande nog stannade på i 4,5 timmar?!) begav vi oss till världens högsta byggnad, Burj Khalifa. Höjden på 828 meter får alla andra höga byggnader i närheten att se små ut. Precis jämte ligger Dubai Mall som vi var på i förrgår så vi passade på att hänga där i någon timme innan fontänshowen gick igång 18.30.

Något vi tycker är roligt att dela med oss av är hur billig bensinen är här! En liter kostar så lite som 4 kr. Detta upptäckte vi på vägen tillbaka från stranden för ett par dagar sedan som vi även ska tillbaka till imorgon.

Utanför Vida Downtown, vi blev så förvånade över att det var ett så fint / lyxigt hotell.Säkerligen den sjätte omgången… vi skulle få valuta för våra pengar minsann 😅


”Oj så mätt jag är…”

2 kommentarer till Lördagsbrunch i Dubai

En heldag på Dubai Mall

Efter en lång sovmorgon till kl 10 gick vi upp, gjorde oss i ordning och kom iväg till världens största shoppinggalleria. På vägen dit ville Emelie passa på att åka i kvinnovagnen, alltså en del i tunnelbanevagnen som endast kvinnor och barn får åka i, vilket hon tyckte var trevligare än det gemensamma utrymmet! Först och främst var de inte lika överbefolkade men det luktade inte heller svett som det så ofta kan göra i tätbefolkade utrymmen här.

I gallerian så fick vi direkt syn på att de har bönerum som man går in i om man vill be vid utropen. Just utropen hörs väldigt väl i gallerian eftersom de drar igång dem på högtalare så att ingen missar det, snacka om att vi blev chockade när vi hörde det första gången i gallerian haha. Förutom att det som sagt är den största shoppinggallerian i världen så har de även världens största inomhusakvarium i köpcentret där vi såg alla möjliga havsdjur som rockor, hajar och stora fiskar. Det var väldigt häftigt att ha sett och om man ville vara närmare än 5m ifrån glasfönstren så fick man betala 250 kr per person och då få gå hur nära fönstren man ville. Känns inte det sjukt ovärt och dyrt? Ändå var kön för att få gå nära rätt lång. Det fanns även möjlighet att betala för att få se fler djur som krokodiler etc. Inte så långt ifrån akvariet upptäckte vi ett inomhusvattenfall som sträcker sig från tredje våningen ner till den första, väldigt vackert!

Efter sju timmar på den här gigantiska gallerian tog tålamoden slut och vi begav oss tillbaka till hotellet utan att kolla på den berömda fontänshowen utanför, vilket vi istället får göra någon annan dag trots att det är 20 min ”hemifrån”. Klockan är nu 21 och man kan tro att vi fortfarande är jetlaggade så trötta vi är, men självklart blir man det av en heldag på ett stort shoppingcenter. Stackars Emelie har varit frusen nästan hela dagen och vi misstänker att hon börjat bli förkyld på grund av den iskalla AC:n på hotellet.  Den kyler nämligen endast med 15 grader i rummet vi bytte oss till och vi orkar inte byta rum igen. Istället har vi stängt av den helt och hållet och därmed känns rumstemperaturen konstigt nog perfekt.

Förresten så glömde vi i föregående inlägg nämna att Emelie hade turen att halka i spya igår påväg hem. Eftersom hon hade Flip-flops på sig så kom spyan på fötterna och hon rusade i all panik mot toaletterna och fick där användning för duschslangen. Bra avslut på en så bra födelsedag :-).

2 kommentarer till En heldag på Dubai Mall

Helikoptertur över Dubai

Adam har tidigare under resan pratat om att vi kanske kunde åka helikopter på min födelsedag men eftersom det var så dyrt så tänkte vi inte mer på det. Därför blev jag extra glad över presenten igår, det var så häftigt! Vi skulle vara där kl 15 och turen började kl 16 och varade i ca 20 minuter. Efter en säkerhetsgenomgång var det dags! Vi flög över alla kända byggnader och områden i Dubai och piloten berättade samtidigt. Vi tog massa fina bilder som kommer här nedan 😄 Efter turen så fotade företaget oss när vi klev ur helikoptern, vi fick sen titta på bilderna och så kunde man köpa dem. Vanligtvis brukar sådana bilder kosta kanske 50-100 kr så vi blev helt chockade då de ville ha ca 500 kr för en bild eller alla bilder för 1300 kr, helt sjuka priser!

Här ser vi ”Buisness Bay” där de flesta skyskrapor finns, även då Burj Khalifa, världens högsta byggnad

Längs kusten och det enda 7 stjärniga hotellet i världen!

Var i nästintill chock hela resan över utsikten!

En av de två kända ”palmerna”, dessa är kostgjorda och här ligger de flesta lyxhotellen.

Här byggs för fullt! Vi fick veta att år 2020 ska en ny skyskrapa stå klar, denna ska bli 100 meter högre än världens nu högsta. Det känns som Dubai ständigt vill vara först och ha allt det häftigaste.

1 kommentar till Helikoptertur över Dubai

Födelsedag

Igår var vi för trötta för att skriva ett inlägg så det kommer upp idag istället. Jag (Emelie) hade verkligen världens bästa födelsedag igår, hade inte alls förväntat mig en sådan perfekt dag, Adam hade verkligen tänkt till och gjorde den toppen bra! Så tacksam för alla fina grattishälsningar och för att jag fått möjligheten till den här resan.

Morgonen började med att jag vaknade och märkte att Adam tassade ut från vårt hotellrum, jag kunde så klart inte somna om utan låg vaken tills han kom sjungandes tillbaka strax efter 8. Då hade han varit och köpt med sig tårta och färskbryggt kaffe från Starbucks! Vilken bra början, jag som tidigare sagt att det inte är någon riktig födelsedag om man inte får tårta och sång på sängen 🙂 Efter detta åt vi hotellfrukost vilket vi inte gjort på ca 3 veckor så det satt fint! Extra spännande var frukosten då det fanns arabiska rätter som vi inte provat tidigare, vi båda föll för en bönblandning som man äter med ett tunt bröd, nästan som ett tacosbröd, mycket gott! Efter frukost fick jag min present som var mer än vad jag hade väntat mig, vi skulle åka helikopter över Dubai och WOW vilken upplevelse det var! Vi lägger upp ett separat inlägg om det efter detta då färden förtjänar ett eget inlägg.

Vid kl 19 hade vi bokat bord på en lyxig restaurang vid namn Mint Leaf of London, den ligger uppe i en skyskrapa så de utlovande en fantastisk utsikt. Eftersom det var ”fin” restaurang och inte en backpacker restaurang som vi levt på resterande resan så tog vi på oss våra finaste nyinköpta kläder från Manila och kände oss super fina. När vi klev in i skyskrapan så väntade en personal från restaurangen och sa till oss att de har en dresscode att man inte får ha shorts vilket Adam hade, snacka om att vi blev besvikna och var nästan redo att bara vända på klacken och gå därifrån. Efter en stund sa personalen att det var okej för den här gången, vi hade en lite dålig känsla efter detta och kände oss inte jätte välkomna men senare på kvällen såg vi fler folk som kom in med shorts och vissa med T-shirt (trots att de flesta bar kostym..) så då kändes det bättre haha. Middagen var jätte god, vi valde en indisk restaurang och tog båda vegetariska rätter. Den ena rätten var broccoli med ost och smakade väldigt likt Susannas goda broccolipaj😄Vi var helnöjda med middagen och utsikten var så häftig! Vi såg ut över världens högsta byggnad Burj Khalifa!

Notan blev den dyraste vi ätit någonsin tror jag men det var värt för en kväll, vi betalade ca 800 kr totalt för en varsin rätt, naan bröd, ett varsin glas vin och en flaska vatten. Det bästa på hela kvällen var nästan då personalen plötsligt kom med en liten mini fyrverkeri/tomtebloss och en efterrätt där de skrivit ”Happy Birthday”, jag trodde först att Adam beställt in det men icke, det var restaurangen som bjöd på det 🙂


Finklädda och redo för dagen!

Vi hann även med en lunch på Ikea som låg precis jämte helikoptern😅

Här fick man rejält mycket mos jämfört med i Singapore! De hade även provsmakning av köttbullar och mos i början av butiken, vi såg faktiskt rätt många besökare som åt denna rätten. De hade även arabiska maträtter och även hamburgare. Kul att se hur det skiljer sig tycker vi 🙂

Vi hann även med en andra födelsedags fika på eftermiddagen. Kola cheesecake😋

Middag!

Fick ett fint kort 😃

Utsikt från vårt bord när det fortfarande var ljust.

Mums, detta var en speciell variant av rätten Palak Paneer.

Så fint! Måste för övrigt nämna att 1 liter vatten kostade 70 kr… Fruktansvärt dyrt, tidigare under resan har vi aldrig betalt mer än 10 kr för 1L, vilket borde vara normal pris.

Överrasknings efterrätten🎉

Utsikt när det blivit mörkt! Här tog tyvärr vår kamera inte några bra bilder eftersom det var glas emellan.

6 kommentarer till Födelsedag

Burj Al Arab

Godkväll!
Vi som trodde vi skulle slippa vara jetlaggade hade visst fel då vi båda vaknade helt utvilade kl 6.30 imorse, vi kunde absolut inte somna om så vi gick upp tidigt och åt frukost. Igår kväll hade vi tänkt åka till det 7 stjärniga lyxhotellet Burj Al Arab men vi var tyvärr så trötta så att vi åkte hem halvvägs kl 21 och somnade. Vårt hotell ordnar buss till en av stränderna i närheten så där spenderade vi förmiddagen. Vi är båda väldigt fascinerade av den arabiska kulturen och religionen även om det är svårt för oss européer att förstå alla hårda regler som finns. På stranden var det absolut förbjudet att fotografera, i ett shoppingcenter vi besökte stod det skyltar att man ska undvika närkontakt offentligt och man bör täcka axlar och knän överallt. Vi visste att man inte ska hålla hand eller liknande offentligt men att det till och med finns skyltar för det gjorde oss förvånade. Här finns till och med en speciell vagn på tunnelbanan som är avsedd bara för kvinnor, detsamma gäller längs fram på alla bussar så är endast kvinnor och barn tillåtna. Stranden vi besökte idag är på onsdagar och söndagar endast tillåten för kvinnor och barn. Så ja, många regler finns det men vi försöker självklart visa så mycket respekt vi kan.
Efter vårt strandbesök åkte vi tillbaka till vårt hotellområde och åt mat på en av de närmsta och dessutom jätte goda indiska restaurangen igen, igår beställde vi in två rätter men orkade inte knappt hälften så idag delade vi på en rätt och vi kom ändå därifrån proppmätta så det var perfekt och ännu billigare, ca 70 kr för 2 pers tycker vi minsann är bra pris för att vara i lyxiga Dubai, det går minsann att leva billigt om man bara försöker! Vårt hotellrum har inte haft fungerande internet så vi fick idag byta rum vilket var skönt då vi ska bo på samma hotell i 9 nätter totalt, i vårt förra rum var det tillåtet att röka så man kände en rökdoft hela tiden som var dold med extremt mycket parfym, väldigt jobbig doft, det var därför skönt nu att vårt nya rum är rökfritt även om hela lobbyn också luktar haha. 
Resterande eftermiddag och kväll spenderade vi först på 1 timmes resande, både tunnelbana och buss för att slutligen komma fram till turistområden Jumeirah och lyxhotellet Burj Al Arab som vi tänkte besöka igår. Man fick tyvärr inte komma speciellt nära och enda sättet att komma in i hotellet är att boka bord på deras resturang om man inte övernattar men det är tyvärr inte riktigt vår prisklass. Istället vandrade vi runt i några svettiga timmar och satte oss sedan på en resturang med jätte fin utsikt där vi åt middag för 80 kr per person, det var värt med den utsikten :-). Maten bestod av varsin shawarma-rulle, vilket är kebab kryddad med kanel och vinäger. I alla offentliga byggnader vi besökt, tex shoppingcenter, tunnelbanan och i bussen så har de extremt kall AC, verkligen så man fryser. Det blir så stor temperaturskillnad jämfört med utomhus så att Emelies känsliga näsa är igentäppt hela tiden. Det måste i och för sig vara skönt för lokalbefolkningen som är klädda med långbyxor och långärmat. Vi trodde att luftfuktigheten skulle vara hög här som i Singapore där det var nästintill olidligt att vara ute men det är faktiskt väldigt skön luft och temperatur här, det känns inte så varmt som det faktiskt är.
Vi är väldigt imponerade av Dubai och allt är riktigt häftigt och stort! Man märker att det bor 2 miljoner personer här. Vägarna är gigantiska och på många ställen sju-filiga. I en rondell påväg till stranden tidigare idag var det fyra filer! En väldigt tydlig skillnad på den här staden är att folket här är så mycket mer reserverade och inte alls lika pratglada som i Sydostasien. Ett leende har vi knappast fått från någon än så länge. Visst blir det säkert så i ju mer modernare samhällen man kommer till, men detta är ju till och med värre än hur vi beter oss hemma i Sverige :-). En likhet däremot mellan Dubai och våra tidigare resmål är att vi även här har blivit ”kontaktade” av slumpmässiga personer på gatorna som vill sälja IPhone 7 som de håller i handen. Man kan ju undra om de har kvitto på de inköpen, nästan så att vi nästa gång får fråga hur mycket de vill ha för en. Vi avslutar med att berätta om en rolig sak som hände på hotellets poolområde imorse när ett arabiskt par precis hade slagit sig ner och vi upptäckte att kvinnan bar på den vanliga heltäckande burkan medan mannen gick klädd i badbyxor och fick bada ensam medan kvinnan tittade på och tog bilder på honom. 
Imorgon är det Emelies födelsedag så då ska vi minsann unna oss lite lyx😄

Här drömde vi oss bort bland alla lyxiga butiker🙄

Muslimskt kvinnligtmode

Och för män!

I shoppinggallerian Mall of Emirates finns en inomhus skidanläggning, det var häftigt att se!

Stranden Al Mamzar som ligger närmst vårt hotell.

Visst var det fint men det går inte att jämföra med Filippinerna 🌞

Här bland soldisen ser man Burj Khalifa som är världens högsta byggnad, dit ska vi imorgon 🙂

Burj Al Arab. Perfekt timing då vi fick med en äkta muslimsk man på bilden.

Här åt vi middag, så fin utsikt.

Adam shoppar en ny dräkt

Dubai har världens enda busshållplatser med AC! Väldigt häftigt, det är som ett litet rum där man kan svalka sig medan man väntar.

Här är delen i bussen som endast är för kvinnor och barn 🙂
2 kommentarer till Burj Al Arab

Salam Aleikum Dubai

Vi har ju undanhållit vår nästa destination för er i ett tag men nu är det äntligen dags för resemålet vi längtat riktigt mycket efter – Dubai! Detta blir vårt sista stopp innan vi reser hem till Sverige den 25 april. Att äntligen vara i ett land med hög standard är sååå nice, inget skräp någonstans, höga byggnader och breda gator som påminner om USA samt påklädda människor överallt (vilket kanske inte är så nice utan mer oförståeligt i denna värme. Vårt hotell kostar ca 370 kr / natt och för det får vi ett stort rum med AC, ett skandinaviskt badrum (förutom duschslangen jämte toan), en pool på takvåningen och ett grymt bra läge till tunnelbanan, billiga restauranger och shopping.

Flyget från Manila tog hela 9 timmar till Dubai och vi anlände kl 22 igår kväll då klockan för oss egentligen var 02. Tidsskillnaden är nu endast två istället för sex timmar jämfört med Sverige. Från flygplatsen tog vi en vanlig taxi som vi fått höra ska vara billigt här, vilket blev en Lexus från 2017. Lätt den lyxigaste bilen vi någonsin åkt i. Bilresan tog 10 minuter och gick på 130 kr, vilket för oss var dyrt men i jämförelse med Sverige och med tanke på komforten så var det ju faktiskt sjukt billigt. Framme vid hotellet så var en anställd redo vid bilen för att hämta våra väskor och bära upp dem till rummet, oj vad viktiga vi minsann kände oss då haha.

Vi fick vår bästa sömn under hela resan inatt tack vare total ljudisolering och ett riktigt täcke (lakan + duntäcke). Att vi ska få sova såhär gott resten av semestern är nästan ogreppbart.

Den första dagen i Dubai har faktiskt sprungit iväg, vi har njutit av hotellets pool på 8 våningen och utforskat området runt omkring. Vi har båda haft lite ångest över de förväntade kostnaderna i det här landet, men eftersom vi bor i det lite mer avlägsna området Deira verkar vi kunna klara oss lika bra här som i Filippinerna. Dagens lunch blev på ett indiskt hak 50m ifrån hotellet som verkligen levererade god mat för ynka 65 kr tillsammans där båda blev proppmätta, vilket faktiskt är rätt så ovanligt i Sydostasien att bli på billiga ställen. På andra sidan gatan fick vi syn på ett stort shoppingcenter som vi gick till för att ta ut pengar och precis jämte låg ett iranskt konditori där vi köpte goda sötsaker som gjorde Adams dag.

Ikväll så tänkte vi ta oss till de lyxområden som Dubai är känt för och vandra runt. Stay posted!


Himlen är helt molnfri och solen skiner så starkt att det istället blir disigt, vilket vi aldrig förr varit med om!

Runt 34 grader idag, vilket faktiskt inte har varit så farligt att befinna sig i som vi trott. Väderprognosen säger att det ska vara mellan 36-38 grader under veckan och under deras varmaste sommarperiod kan det bli så varmt som 40-50 grader.

Chicken Briyani, Veg Mutton och naanbröd för 65 :-. Juste, vatten och sallad ingick också =)

Nötter i mängder

Adam övertygade Emelie att prova iransk glass som finns i två olika sorter – Bastani (saffransglass) underst och Falodeeh (risnudlar med rosvatten överst). Båda är väldigt goda och Emelie som inte vanligtvis gillar glass tyckte om detta =)

Vårt övriga inköp från Iranian Sweets; fikon, dadlar, baklawa, zoolbia och bamieh. Dadlarna var så goda, mycket sötare än de i Sverige!

Utsikten från takvåningen

Och slutligen poolen!

Inga kommentarer till Salam Aleikum Dubai